Het einde van het jaar is een tijd van terugkijken naar het afgelopen jaar en een blik in de toekomst werpen: wat zijn je plannen en doelen voor het aankomende jaar? Misschien ga je in 2016 er eindelijk voor om je droombaan te bemachtigen. Misschien wil je wel tien kilo afvallen of stoppen met roken. Misschien maak je eindelijk die reis waar je al zo lang van droomde. Allemaal goede voornemens. Heb je er ook wel eens over nagedacht om goede cadeauvoornemens te hebben? In deze blog vertel ik je over mijn goede cadeauvoornemens voor het komende jaar.

In 2016 stuur ik meer kaartjes

Wat dit goede cadeau voornemen betreft ben ik al goed op weg. Ik probeer er al een gewoonte van te maken om bij hoogtepunten in de levens van vrienden en familie even een kaartje te sturen, Greetz vind ik hier heel fijn voor. Dit zijn echter wel de standaard hoogtepunten: geboorte, trouwen en verjaardag. Er zijn echter nog veel meer fijne gebeurtenissen die een kaartje verdienen. Als iemand een nieuw huis heeft, een geregistreerd partnerschap aangaat, als iemand zijn rijbewijs haalt of als iemand slaagt voor een examen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verdrietige gebeurtenissen die een kaartje verdienen. Ziekte en overlijden zijn daar de beste voorbeelden van. In 2016 wil ik meer kaartjes sturen. Het is een kleine moeite, maar een groot gebaar!

In 2016 geef ik persoonlijkere cadeautjes

Eerlijk is eerlijk: ik maak me er ook wel eens vanaf met een simpele cadeaubon of een fles douchegel. Het is nou eenmaal zo makkelijk. Sommige mensen zijn best moeilijk om cadeaus voor te bedenken. Bedenk jij maar eens een goed cadeau voor je schoonvader, of je oma die 85 wordt! Dat is zo gemakkelijk nog niet. Maar voor iedereen zijn er persoonlijke en originele cadeaus te bedenken, je moet er soms alleen wat beter je best voor doen.

Cadeau doorgeven

In 2016 wil ik besparen op dure cadeaus

Cadeaus geven is hartstikke leuk, maar als je de smaak een beetje te pakken hebt ben je zo tientallen, dan wel honderden euro’s per maand kwijt aan cadeaus voor anderen. En soms is dat nou eenmaal een beetje teveel van het goede. De eigen rekeningen moeten ten slotte ook betaald worden! In 2016 wil ik daarom besparen op dure cadeaus. Dat houdt niet per sé in dat iedereen nou voortaan een cheap ass cadeautje van mij hoeft te verwachten, maar wel dat er beter nagedacht is over de cadeaus. Soms is een persoonlijk, maar goedkoper cadeautje waar goed over nagedacht is veel leuker dan het duurdere cadeau waar niet over nagedacht is. Geen slecht voornemen toch?

In 2016 ga ik ook ‘zomaar-cadeautjes’ geven

Op de blog van Eenkadovoor schreef ik al eens eerder over ‘zomaar-cadeautjes‘. Cadeautjes die je geeft omdat je iemand waardeert, zonder dat daar een directe aanleiding voor is. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dit zo leuk is om te doen en zo ontzettend gewaardeerd wordt! Geef jij ook wel eens ‘zomaar-cadeautjes’? In 2016 wil ik dit meer gaan doen. Mensen van wie ik hou spontaan verrassen, met kleine cadeautjes. Ik heb er nu al zin in!

In 2016 ga ik mijn dochters eerste verjaardag uitgebreid vieren

Het duurt nog een eeuwigheid, maar voor dat je het weet is het juli en viert mijn dochtertje haar eerste verjaardag. Voordat ik zelf kinderen had vond ik het altijd maar onzin; mensen die de eerste verjaardag van hun kind heel uitgebreid vieren. Nu ik zelf moeder ben denk ik daar wat anders over. Stiekem zit ik al te fantaseren over de taart die er moet komen, de slingers die ik op ga hangen en de cadeautjes die ik wil geven. Ik wil mijn dochters eerste verjaardag goed vieren. Je wordt ten slotte maar één keer één jaar!

Dit zijn mijn goede cadeauvoornemens voor 2016. Heb jij ook goede cadeauvoornemens?

Leave your vote