Dagje Maritiem museum

Een tijdje geleden werden wij uitgenodigd voor het Maritiem Museum; een museum waar ik regelmatig langs rij. Maar ook een museum waar wij eigenlijk nog nooit geweest zijn en daar moest maar eens verandering in komen!

Maritiem museum

Het Maritiem Museum ligt midden in het centrum, wat natuurlijk voor en nadelen heeft. Omdat wij redelijk bekent zijn in Rotterdam reden wij er makkelijk heen, maar volgens mij is het ook heel goed te vinden als je niet bekend bent. Wij gingen met de auto; dat vind ik wat fijner dan met de metro gaan. We moesten nog een stukje lopen, maar daarna kon het feest beginnen!

De Offshore Experience

Wij begonnen bij de offshore experience, waar je naar een ‘echt’ platform gaat. Het intro filmpje maak het best spannend; want de jongens hadden even echt het gevoel dat ze naar een eiland gingen en al die spannende dingen mee zouden maken. “Gelukkig” was het niet zo en op het boorplatform kon je allemaal spellen doen. Het was wel net echt; met de wind door je haren en je ziet de golven op en neer gaan. Favoriet was het spel waarbij je de helikopter moest laten landen door bepaalde gebaren te maken. Ook waren er digitale puzzels en quizzen. Je moest overal met jouw eigen kaartje inloggen, zodat de score van de spellen werd bijgehouden; dat vonden ze ook wel leuk!

Echte museum

Het eerste onderdeel leek eigenlijk helemaal niet op een museum; maar toen wij naar boven gingen kwam het wat meer in de richting. Hier stonden modellen van de grote schepen en andere props. Ook stonden er onderdelen van oude schepen en kon je informatie filmpjes kijken. Wij hebben ons hier even vermaakt, al vonden ze het andere gedeelte veel interessanter.

Alles over de cruiseschip

Weer een verdieping hoger; hier was een soort cruiseschip nagemaakt waar je alles kon zien over de vakantie met een cruiseschip. Over hoe luxe het vroeger al was en natuurlijk nu ook nog steeds. Zeekastelen, heet deze tentoonstelling. Aan de hand van foto’s, affiches, originele kostuums en reisdagboeken zie je alles over heden en verleden van cruisevaart. Weet je dat er soms wel 10.000 koffers aan boord gaan? En heb je wel eens gezien hoe je een handdoek omtovert tot een zwaan? Het is erg interactief en daardoor leuk voor kinderen!

Professor Plons

Helemaal boven was een speelgedeelte, binnen en buiten. Hier kun je op een speelse manier zien hoe het in de havens gaat. De oudste vond dit niet heel bijzonder, maar de jongste van 7 heeft zich hier heerlijk gespeeld. Grappig om te zien wat een leeftijdsverschil al uit kan maken.

Al met al hebben wij ons dus goed vermaakt in het Maritiem museum Rotterdam én dan hebben wij nog niet eens alles gezien! We hebben dus nog wat te doen, de volgende keer!

Add Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.