Waarom wij zo gek zijn op Nederland

Nederland: het land van klompen, tulpen en molens? Als echte Hollanders weten wij gelukkig wel beter. Ons landje is namelijk veel meer dan dat. Vandaag is het Koningsdag en dat is één van de redenen waarom wij zo dol zijn op ons land. En zo zijn er nog veeel meer..

Gek op Nederland

Op dagen als deze ben ik erg trots op ons kikkerlandje. Dat iedereen zich in oranje heult en massaal de straat op gaat om ons land en koningshuis te ‘vieren’ maakt me blij. Ineens zijn we samen één en zoeken we allemaal de gezelligheid van ons Nederland op. Iets wat van mij veel vaker mag gebeuren.

[bctt tweet=”Op dagen als deze ben ik erg trots op ons kikkerlandje.”]

Natuur

Wij Nederlanders kunnen enorme zeurpieten zijn. Met name de weersomstandigheden zijn vaak onderwerp van gesprek in ons dagelijks leven. Te veel wind, te veel regen en te lage temperaturen. We zijn er maar druk mee. Toch denk ik dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat we dol zijn op ons land. Door die fijne wind laten we windmolens draaien, doordat het niet altijd warm is, waarderen we dit des te meer zodra het zonnetje zich laat zien en doordat het af en toe regent hebben we aan water geen tekort.

Terwijl wij in de zomermaanden massaal vertrekken naar het buitenland, vergeten we vaak te kijken naar onze eigen omgeving. Nederland is namelijk super mooi! Blij en dankbaar mogen we zijn voor de mooie stranden langs onze kust, de uitgestrekte weilanden en de sfeervolle Amsterdamse grachten. Hoezo naar het buitenland?

molen

Bron: header/foto

Vrijheid

Nog zoiets waar wij Nederlanders dol op zijn: vrijheid. Van stemmen tijdens de verkiezingen tot altijd kunnen zeggen wat je denkt. Nederland is vrij en daar zijn we trots op. Af en toe mag er best eens gezegd worden hoe blij we met ons landje zijn, toch? Vrijheid is iets wat in andere landen niet zo vanzelfsprekend is en wat wij zeker wat meer mogen waarderen in ons land. Nog zoiets: onze eigen televisieprogramma’s. We zijn vrij om te bedenken én uitvoeren wat we maar willen. Ik hou van Holland en The Voice Of Holland zijn perfecte voorbeelden van onze Nederlandse successen. #trots

Stroopwafels, oliebollen en kroketten

Italië staat bekend om de heerlijke pizza’s, Turkije om zoete lekkernijen en Turks brood en de French Fries spreken voor zich. Nederland staat in andere landen niet echt bekend om een bepaald soort eten. Oke, kaas is een uitzondering. Toch hebben wij Nederlanders het maar goed met onze eigen lekkere hapjes. Stroopwafels en oliebollen bijvoorbeeld. Oer-Hollands én superlekker! En kan jij je een snackbar voorstellen zonder kroketten en frikandellen?

Kortom: ons land heeft ons veel meer te bieden dan we zelf soms denken. Ik ben in ieder geval trots om een Nederlander te zijn!

Add Comment