REVIEW: The Art of the Brick

Mijn man Leo is een echte LEGO fan, hij wordt ook wel LEGO Leo genoemd. Het is daarom ook niet meer dan vanzelfsprekend dat wij als een van de eersten bij de tentoonstelling The Art of the Brick waren! Ben je benieuwd of kunstwerken van LEGO alleen voor kinderen zijn? Lees hier onze ervaring!

De kunstenaar; Nathan Sawaya

Eerst even wat achtergrond informatie; de kunstwerken van LEGO zijn gemaakt door Nathan Sawaya. Wie hij is en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt, krijg je aan het begin van de tentoonstelling te zien in een kort filmpje. Verder krijg je ook een audio setje mee, zodat je bij de meeste kunstwerken ook nog een toelichting kunt krijgen als je dat wil. Als je kaartjes koopt, dan koop je ze voor een bepaald tijdvak. Wij hadden ze voor 11 uur en toen was het al lekker druk. Iedereen is benieuwd naar de kunstwerken van Nathan Sawaya!

art-ofthe-brick

LEGO zoals je het nog nooit hebt gezien

Als echte LEGO fan is het een waar genot om te zien wat Nathan met LEGO steentjes kan doen! Je ziet het schilderij van de Mona Lisa, het kussende paar, de man die een masker vast houd, een zwemmer en ga zo maar door. De tentoonstelling laat bekende schilderijen zien, mooie beelden en zelfs een grote dinosaurus! Op een aantal plekken wordt er een film gedraaid, waar je ziet hoe Nathan de kunstwerken maakt. Gewoon uit zn hoofd, soms in zn ochtendjas, net uit bed. Respect; ik kan niet anders zeggen! Aan het eind van de tentoonstelling wordt er ook een film getoond van LEGO zelf, over het proces van het maken van de steentjes en het reilen en zeilen bij LEGO. Heel  interessant!

art-brick2

Ook voor kinderen?

Wij hebben twee kinderen, van bijna 3 en bijna 5, die allebei gek op LEGO zijn! Maar we hebben ze bewust thuis gelaten, waar ik overigens geen spijt van heb. Ik denk dat de tenstoonstelling een teleurstelling zou zijn voor hen, omdat zij deze kunst anders waarderen. De toegang voor kinderen tot 6 is ook gratis; dat was voor mij ook al een reden. Voor kinderen die er wel zijn, is er wel een speciale kinderroute, met eigen vragen.

Voor de kinderen; ook de volwassen kinderen, zal de allerlaatste zaal het hoogtepunt zijn; met LEGO bouwen! Hier ligt namelijk genoeg LEGO om een mooi kunstwerk van te maken. Natuurlijk kun je bij Amsterdam Expo ook iets eten en is er aan souveniers gedacht.

Conclusie; prima vermaakt!

Onze conclusie; we hebben onze ogen uitgekeken en ons prima vermaakt! Trek zo’n 2 uur uit voor de tentoonstelling en neem je fototoestel mee! Oh en natuurlijk koop je jouw kaartjes van Art of the Brick vooraf, mét korting!
1907315_710884188950448_7870482985563694660_n

 

Wil je ook een van jouw producten laten reviewen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Add Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.