Het is weer bijna zover. Cadeautjes, kruidnootje en gezelligheid, oftewel 5 december! Misschien ben je al plannen aan het maken of vier je het thuis met familie. Maar wat ook gezellig is, vier de verjaardag van de Sint met je vrienden. Nostalgisch samen pakjesavond vieren, wij geven je tips voor een leuke avond!

Dag Sinterklaasje!

Dat jullie niet meer in Sinterklaas geloven, wil niet zeggen dat je het niet meer kan vieren. Nodig al je vrienden uit voor 5 december. Haal verborgen dichttalenten naar boven en maak een uitnodiging in de vorm van een gedicht. Wat helemaal origineel is: knip een jutezak uit en stop daar een uitnodiging in (eventueel met wat snoepgoed).

Ouderwets lootjes trekken

Je vond het als klein kind geweldig om van Sinterklaas cadeautjes te krijgen, dus waarom nu niet meer? Pak het groots aan. Trek van te voren lootjes, maak een mooi gedicht en verpak je cadeautje in een surprise. Heb je nog wat inspiratie nodig voor cadeau surprises?

“En strooi dan wat lekkers…”

Het feest van Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder al die lekkere sinterklaashapjes. Spreek met elkaar af om het zoetigheid te verdelen. De één neemt marsepein mee, de ander speculaasjes en iemand anders weer kruidnootjes. Gek op bakken? Maak van te voren een zelfgemaakte speculaas taart of pepernoten tiramisu. Natuurlijk ook leuk om dit op pakjesavond samen met vrienden te maken!

Spelletjesavond!

Het is altijd gezellig om spelletjes te spelen met een groep, maar het is natuurlijk nog leuker als er iets te winnen valt. Pak een bordspel en verbind hier regels aan, zodat je een cadeautje kan winnen. Een leuke manier om cadeautjes bij elkaar te verdienen!

Karaoke

Heb je eigenlijk niet zoveel met Sinterklaas, maar ben je wel in voor een gezellige avond met vrienden? Organiseer dan op 5 december een karaoke avond. Pak er een cd bij met wat Sinterklaas klassiekers en het is gegarandeerd een hilarische avond!

Fijne pakjesavond!

Leave your vote