in ,

5 essentials voor een geweldige Halloweenavond

Heb je dat horrornieuwsbericht gelezen, van die Amerikaanse vrouw die verminkt en vermoord aan een hek hing, maar waarvan de buurtbewoners dachten dat het een Halloweenversiering was? Gelukkig zou zoiets in Nederland nooit gebeuren, wij zijn namelijk (nog) niet zo into de Halloweenversiering, maar ieder jaar verovert dit griezelige feestje meer Nederlandse harten.

Vonden we het een aantal jaar geleden maar gek om op 31 oktober verkleed de deur uit te gaan – dat doen we immers toch alleen met carnaval? – anno 2015 zijn er ontelbaar veel Halloweenfeestjes waar je je entree kunt maken in je beste (scary) verkleedoutfit. Wat heb je nodig voor een geslaagde Halloweenavond? Minimaal deze 5 dingen:

1. Een outfit

Hoef je niet per se een hele week met carnaval verkleed in polonaise door te brengen maar ben je niet vies van een verkleedfeestje? Halloween is dé ideale gelegenheid om je in je beste vermomming te hijsen. Ga je voor een scary kostuum of ga je liever op pad verkleed als een celebrity. Hoeveel mannen zouden er dit jaar als Caitlin Jenner de straat op gaan? Natuurlijk kun je ook gewoon een vampierencape en een paar scherpe hoektanden aanschaffen of een laken over je hoofd trekken: ben je lekker snel klaar.

2. Schmink en nepbloed

Halloween is niet compleet zonder een flinke dosis schmink en een beetje nepbloed. Is het niet op je gezicht, dan wel voor de decoratie. Wist je dat je met meel, koffie en een rode eetbare kleurstof gewoon nepbloed kunt maken? Het staat dus praktisch al in je keukenkastje. Pssst, bij HEMA verkopen ze ook tubetjes nepbloed voor €1.

3. Een pompoen

Heb je je al eens op de Amerikaanse traditie pompoen uithollen gestort? Vroeger holden de Kelten rapen uit voor All Hallows’ Even, maar met ene pompoen gaat het toch net wat makkelijker. Er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden hoe je het moet doen. Ben je niet zo van het knutselen, dan kun je natuurlijk ook gewoon een kant-en-klaar keramiek exemplaar kopen en daar een kaarsje in zetten.

4. Griezelige treats

Sint Maarten, move over. Trick-or-treat is wat het nu aan je voordeur luidt. ‘Snoepje of ik schiet! Dan wil je natuurlijk wel de stuipen op het lijf kunnen jagen met je griezelige treats. Wat dacht je van duivelseieren of dode vingers ? Ik zou het wel weten!

5. Make-upremover

Niemand wordt blij van urenlang boenen totdat de combinatie van schmink, nepbloed en make-up eindelijk van je gezicht is. Zeker niet als je net een (te) gezellige avond achter de rug hebt. Zorg er dus voor dat je een goede make-upremover in je badkamerkastje heb staan.

Ik wens je een hele griezelige en leuke avond de 31e! Wat doe jij met Halloween?

What do you think?

De verjaardag van vage bekenden overleven

het fluitje

Mijn herinnering aan `Het fluitje´