in

Hoe kan ik besparen op de verzendkosten bij een bestelling

Iedere week hebben we een vraag van de week en de vraag van deze week komt van Joep. “Natuurlijk is het heel makkelijk enzo dat online shoppen, maar ik vind de verzendkosten altijd zo duur! Kan daar niet eens wat aan gedaan worden? Hoe kan ik besparen op de verzendkosten bij een bestelling?”

Antwoord van Martine

Hoi Joep,

Ja, ik ben het met je eens, het is altijd jammer als het nog eens verzendkosten bij een bestelling komen. Als een webwinkel geen verzendkosten heeft, dan bestel ik veel sneller bij die webwinkel. Maar ja, ik begrijp het ook wel dat webwinkels verzendkosten rekenen; het versturen van pakketpost is toch al snel €6,75. De meeste webwinkels brengen minder verzendkosten in rekening; dan nemen ze dus al een gedeelte voor hun eigen rekening.

Het alternatief van online shoppen is natuurlijk gewoon winkelen, maar mensen vergeten vaak dat hier ook kosten aan verbonden zitten. Als je met de auto gaat, dan ben je sowieso benzine kosten kwijt en vaak ook nog parkeerkosten. En dan hebben we het nog niet over de tijd die je kwijt bent met het offline winkelen. Als je op zoek bent naar dat ene speciale cadeau, dan zul je altijd zien dat ze het nergens hebben. Het zoeken naar een cadeau en het vergelijken van prijzen gaat online echt vele malen makkelijker; iets wat je ook in je overweging mee moet nemen vind ik zelf.

Maar als je toch op de verzendkosten wilt besparen, dan wil ik je adviseren om meerdere cadeaus, voor meerdere gelegenheden, in een keer te kopen. Bijvoorbeeld via Fonq, waar ze een heel breed assortiment hebben en je dus eigenlijk wel voor alles slaagt. Vanaf €50,– verzenden zij jouw bestelling gratis, dus als je in een keer een paar cadeaus voor bijvoorbeeld kerst, de verjaardag van jouw moeder en van jouw zus koopt (en dus boven de €50,– besteld, dan betaal je geen verzendkosten!

Met de feestdagen in aantocht zijn er sowieso veel webwinkels die al dan niet tijdelijk de verzendkosten op zich nemen. Dan heb je helemaal geen reden meer offline te winkelen!

What do you think?

Hoe vier jij Sinterklaas?

Mijn sinterklaas lessen van dit jaar