In de Verenigde Staten kan iedereen die 80 of ouder wordt, een felicitatie van de President krijgen. In Nederland krijg je vanaf je 100ste verjaardag een felicitatie namens de Koning. In het Verenigd Koninkrijk is dit ook vanaf de 100ste verjaardag.

Grappig onderwerp

Grappig onderwerp. Laatst las ik een artikel uit 1996 dat een Brit op zijn 100ste verjaardag na de telegram van koningen Elizabeth II, was overleden. Stel je voor hé, je wacht al die jaren.. Op dat ene briefje, standaard sjabloontje waar alleen je naam op is aangepast en precies die dag besluit je hart het op te geven. Gelukkig was de meneer die het overkwam een tevreden dutje gaan doen nadat hij de telegram had gelezen. Waarschijnlijk was hij met een opgelucht hart, in combinatie met bloed zweet en tranen van het wachten, zijn laatste adem gaan uitpuffen.

Koningshuis

In Nederland krijg je een mooie brief, mét stempel, van het Koningshuis als je 100 wordt. Koningin Beatrix zette dan tot voor kort een mooie handtekening onderaan de brief nadat zij je had gefeliciteerd met jouw bestaan. Ik zou persoonlijk een selfie met een dikke duim van haar willen hebben maarja, je kunt niet alles hebben in het leven.

Gouden koets

Als ik de Koningin der Nederlanden zou zijn, zou ik  mijn gouden koets pakken en iedereen afgaan in het land om persoonlijk een hand te geven. Zodra mijn onderdanen de deur zouden openen, zou ik confetti en slingers in hun gezicht knallen en op een kalme toon zeggen: Ja! ik ben het echt. Dát zou pas een leuk verjaardagscadeau zijn in plaats van zo een suffe standaard brief. De wereld zou een stuk mooier zijn als ik de Koningin was. Misschien wordt dit een puntje op mijn Bucket List. Nederland, pas op! Ik zal ooit Koningin der Nederlanden worden!