Je kan voor Moederdag wel aankomen met een bos bloemen of een doos bonbons, maar wat dacht je van een goed boek? Is jouw moeder een boekenwurm? Dan gaat ze deze boeken tips van ons zeker leuk vinden. Lees dus snel verder!

 

 

Twee wegen

Het boek Twee Wegen is geschreven door de Noor Per Petterson. Het boek vertelt het verhaal over twee mannen die elkaar tegen komen op een brug. De mannen,Tommy en Jim, waren vroeger vrienden maar hebben elkaar al 35 jaar niet meer gezien. Door deze toevallige ontmoeting komen er veel herinneringen uit hun jeugd boven, toen ze allebei opgroeiden in gebroken gezinnen en veel steun vonden in hun vriendschap. Beide heren zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar worden nog vaak geconfronteerd met hun verleden. Het boek is door de Noren erg positief ontvangen en is nu ook in het Nederlands te lezen! Bestel het boek hier.

De Kraamhulp

Begin februari kwam Esther Verhoef met haar nieuwste thriller De Kraamhulp. In dit boek volg je het verhaal van Miriam. Ze werkt voor de politie maar kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt dat zijn mooie weduwe Hennequin er iets mee te maken heeft. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate… Volgens fans van Esther Verhoef is dit haar engste thriller ooit, zo goed dat ze de NS-publieksprijs ermee heeft gewonnen. Bestel het boek hier als je durft!

De Boekendief

Momenteel draait de verfilming van  Markus Zusak’s boek De Boekendief in de bioscoop, maar het boek is zeker aan te raden. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1939, Duitsland. Liesel dan negen jaar oud.  Ze wordt door haar moeder naar een pleeggezin gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Toch komt ze op een gegeven moment voor een blok staan, waar ze onmogelijke keuzes moet maken… Bestel dit geweldige boek hier!

 

Zit hier geen boek tussen waar je jouw moe mee kan verblijden? Geef dan een cadeaubon van Bol.com, dan kan ze zelf een leuk boek uitzoeken!
Kies een leuke verpakking en verras je moeder! Bestel de cadeaubon hier.