Niet alleen vrouwen lezen boeken, er zijn ook genoeg mannen die in hun vrije tijd graag een goed, spannend verhaal lezen. En aangezien Vaderdag al weer dichterbij komt hebben wij enkele boekentips voor mannen. Benieuwd welke boeken er op ons lijstje staan? Lees dan snel verder!

Ik Ben Pelgrim

In het boek Ik ben Pelgrim, van de schrijver Terry Hayes, volg je het verhaal van een man genaamd Pelgrim. Het is codenaam van een man die niet bestaat. Pelgrim was de regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar hoe begin je aan het oplossen van een moordzaak, als er geen aanknopingspunten zijn? Al snel verandert zijn onderzoek in een zoektocht naar een onbekende vijand die alles tot in de puntjes had uitgestippeld….

Inferno

Dan Brown staat bekend om het schrijven zenuwslopende thrillers die je op het puntje van je stoel laten zitten. In het zijn recente boek “Inferno” volg je  hoogleraar Robert Langdon, bekend uit Da Vincie Code en Angels & Demons. Robert wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis zonder te weten wat er is gebeurd. Geholpen door een jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een spannend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en stuiten ze op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…