Cadeau doorgeven
in

Cadeau-confession: Ik geef wel eens cadeaus door

Een gegeven paard niet in de bek kijken. Het is misschien wel één van de bekendste gezegdes die de Nederlandse taal rijk is. Iets wat je krijgt, daar ben je dankbaar voor. Daar klaag je niet over, daar bedank je de gever voor en je bent er hartstikke blij mee. Tenminste, dat ‘hoort’ eigenlijk zo. Maar in de praktijk wil dat wel eens anders uitpakken. En wat doe je dan, met een cadeautje dat eigenlijk helemaal niet in de smaak valt? Ik geef het eerlijk toe, ik heb wel eens een cadeau doorgegeven!

Past totaal niet bij mij

Iedereen krijgt wel eens een cadeau dat eigenlijk niet zo in de smaak valt. Ik kreeg een paar jaar geleden als bedankje van iemand een hele grote vaas. Op zich was het een prachtige vaas. Glanzend parelmoer wit/roze. Maar lieten wij nou op dat moment ons huis met name ingericht hebben met zwart, grijs en donkerrood! Zo kwam het dat de vaas lange tijd in het cadeaupapier bleef staan.

Past perfect bij een ander

Ik had het cadeau natuurlijk kunnen weigeren, maar op de één of andere manier voelde dat niet goed. Zomaar weggooien zat er echter niet in. Dat vind ik echt niet kunnen. Ik denk dat het wel een jaar later was toen ik bij een vriendin thuiskwam die pas haar slaapkamer helemaal had opgeknapt en aangepast. Ik zag in één oogopslag dat de vaas, die bij mij in huis zo lelijk stond, perfect in deze slaapkamer zou passen! Niet veel later was die vriendin jarig. Ik pakte de vaas opnieuw in, en gaf deze cadeau aan de vriendin die er hartstikke blij mee was!

Is een cadeau doorgeven erg?

Ik denk niet dat het erg is om cadeaus door te geven. Het is alleen wel oppassen geblazen met goede vrienden. Stel: je krijgt van vriend A een cadeau, dat je zelf doorgeeft aan vriend B. Vriend A komt even later bij vriend B over de vloer en ziet daar het cadeau staan dat hij aan jou heeft gegeven. Is dat even lullig! Ben je van plan om een cadeautje door te geven, neem dan geen enkel risico en ga alleen een cadeau doorgeven aan mensen waarvan je zeker weet dat zij de gever niet kennen. Dat voorkomt een hoop problemen!

Zo voorkom je het: cadeau doorgeven

Wil je er voor zorgen dat het cadeautje dat jij geeft helemaal niet doorgegeven wordt? Zorg er dan voor dat je een cadeau kiest dat écht bij de ontvanger past! Of kies een gepersonaliseerd cadeau, dat kán de ontvanger niet eens doorgeven 😉

Slaapzak Bente Simply Colors

What do you think?

They Might Look Like Serious Guys But Not When Skydiving

Halloween Pompoen

4 goede redenen om Halloween te vieren