in

Wat geef je cadeau met de gasten van de bruiloft?

Als het bruidspaar gaat trouwen, dan is het leuk om met alle gasten een cadeau te geven. Een symbolisch cadeau, waar ze jaren later nog naar kunnen kijken. Meestal wordt dit geregeld door de ceremoniemeesters, maar in overleg kan iemand anders dit natuurlijk ook regelen. Wij geven je graag wat cadeautips voor het cadeau van de gasten van het bruidspaar.

Gasten of daggasten

Allereerst is het even goed om te weten of je het cadeau namens alle gasten geeft of alleen namens de daggasten. In de meeste gevallen zullen er minder daggasten zijn en daarom is het wel handig om te weten.

Wie betaalt het cadeau

Als je hebt bepaalt met wie je het cadeau geeft, dan kun je daarna bepalen wie het cadeau betaald. Als de kosten niet zo hoog zijn, dan vind je het als ceremoniemeester niet zo erg om de kosten zelf te betalen. Zijn de kosten wat hoger, dan kun je natuurlijk ook een bijdrage vragen. Tegenwoordig kan dit heel makkelijk via een tikkie of een betaalverzoek via jouw telefoon. Leg dan wel duidelijk uit waar de kosten voor zijn, zodat je hier achteraf geen gezeur over krijgt. En dan, het cadeau… want wat geef je dan!

Poster met ballon van vingerafdrukken

Deze mooie poster is van een bruidspaar die een soort van ballon vasthoudt; een ballon van vingerafdrukken van alle gasten! Er wordt een inktpad bijgeleverd, zodat allemaal heel eenvoudig is. Op de poster staat ook de naam van het bruidspaar en de trouwdatum; wat het erg persoonlijk maakt! Dit is trouwens ook mogelijk in andere varianten, zoals een grote boom, of met een auto.

Gastenboek van hartjes

Verras de bruid en bruidegom met dit unieke gastenboek voor de bruiloft. Je krijgt allemaal kleine hartjes van hout, waar je een naam of berichtje op kunt schrijven. Daarna kun je deze in een fotolijst doen, een lijst waar ook de naam en datum van het bruidspaar staat. Superleuk! Zo krijgt het gastenboek na de verjaardag ook nog een leuke plaats. Herinneringen, wensen van familie en vrienden. 

Receptenboek

Je kent ze misschien nog wel van vroeger; alle gasten werd gevraagd of een A4’tje in te leveren met daarop het favoriete recept. Superleuk, maar tegenwoordig kan dat veel mooier. Hier maak je een mooi receptenboek!

Nog meer tips voor cadeaus van de bruidsgasten vind je hier.

 

What do you think?

Wat geef je cadeau in Japan?

Speelgoed van het jaar; alle genomineerden!