cadeau juffendag
in

Cadeau juffendag

Cadeau juffendag; aan het einde van het school jaren zijn er veel klassen die juffendag of meesterdag organiseren. Dit is vaak een dag (ochtend) waarbij er spelletjes wordt gedaan met de kinderen en dat de juf trakteert op school. Vaak hoort hier ook een cadeautje bij; wij geven je graag wat tips!

Bekijk hier de leukste afscheidscadeau meester
Bekijk hier de leukste afscheidscadeau-juf

Cadeau juffendag namens de klas

Vaak is het zo dat er geld ingezameld wordt door een aantal ouders, waarna er een gezamenlijk cadeau wordt gekocht. Als je klassenouders hebt, dan is dit bijvoorbeeld een mooie taak voor de klassenouders en anders kun je het, in overleg, ook zelf voorstellen. Het inzamelen kan bijvoorbeeld via een briefje via het kind of via de groeps app.

Hoeveel geld

Wat het bedrag betreft; stel een bedrag voor en maak het niet te duur. Het cadeau voor de juf hoeft vaak niet zo duur te zijn en je kunt niet in de portemonnee van een ander kijken. Als je in een klas van 30 kinderen zit en iedereen geeft één euro, dan heb je toch al €30,– om een cadeau te kopen.

Wat geef je gezamenlijk cadeau

De juf of meester vind het vaak het leukste om een persoonlijk cadeau te krijgen en het is helemaal handig als het ook nog echt gebruikt kan worden. Wat tips; een ingevuld vriendenboekje; een weckpot met alle namen erop, een schort met foto en alle namen erop. Of wat dacht je van een mooie foto op canvas of zelfs een foto mozaiek. Ook superleuk; een klok met jullie klassenfoto erop; de tijd is het afgelopen jaar tenslotte gevlogen. Zie hier nog meer afscheidscadeaus juf.

Voor in de klas

Het Cadeau juffendag hoeft trouwens niet perse voor de juf zelf te zijn; het kan ook heel goed iets voor in de klas zijn. Bijvoorbeeld een mooi prentenboek waarvan je weet dat het nog vaak gelezen gaat worden of een leuk spel dat in de klas gedaan kan worden. Als je niet precies weet waar je ze blij mee maakt, maak dan gewoon eens een gezellig praatje; zo kom je vaak al veel te weten.

Als je zelf een cadeau geeft

Op een school kan het ook gebruikelijk zijn dat ieder voor zich een cadeau geeft, wat natuurlijk ook prima is. Bedenk goed dat het de juf vaak helemaal niet om het cadeau gaat, maar dat het vooral fijn is om gewaardeerd te worden. Een mooie tekening of brief van de leerling kan dus al een heel mooi cadeau zijn.

Wat wij vaak terughoren is dat juffen vaak hetzelfde cadeau krijgen; een stukje zeep, douchegel, chocolade, thee. Met de gedachte ‘dat komt altijd wel van pas’, is dit misschien wel een te makkelijk cadeau. Probeer dan toch nog eens bij onze cadeautips te kijken!

Image Credits: Pixabay.

What do you think?

-1 Points
Upvote Downvote

Column: Flirty 30 enzo

Giraf Baby Cards; leuk!