Een cadeau samen doen: tips en tricks

1 of
Previous Next

Description

Het verlanglijstje van de jarige bevat vaak een paar uitblinkers: cadeaus die niemand kan betalen. Maar ze zeggen altijd ‘niet geschoten is altijd mis’. Nu is het als vrienden van de jarige juist de bedoeling om het onmogelijke mogelijk te maken. Koop het cadeau samen, zo bespaar je kosten plus de persoon in kwestie zal je altijd dankbaar zijn. 

Zelf merk ik het steeds vaker, dat ik iets tegenkom wat ik super graag wil maar vrij wel onbetaalbaar is.. Zo wilde ik vier jaar geleden heel graag een speciale riem maar 1 klein probleempje.. ik heb een gat in mijn hand dus sparen was een grote uitdaging. Ik zette de riem op mijn verlanglijstje en zo bleef hij drie jaar lang staan. Ik verwachtte ook niks anders, want zo’n cadeau kan ik niet vragen van iemand. Maar op de dag dat ik achttien werd, kreeg ik van mijn vrienden en zusjes toch deze riem. Ik was dolgelukkig!

Tips en tricks

  • Maak een groep aan op whatsapp. Hierin kunnen jullie namelijk alles bespreken rondom het cadeau. Let op: geef de groep een aparte naam, dus niet: Kado voor Martine of verjaardag van Yvonne. Want in het ergste geval leest de persoon in kwestie mee en dat willen we natuurlijk niet hebben.
  • Spreek af wie het geld beheert. Het heeft namelijk geen nut als iedereen kleine delen van het bedrag bezit. Zo krijg je verwarring en kan er een hoop misgaan zoals geld dat kwijt raakt, onduidelijkheid over hoeveel iemand betaald heeft. Het beste is om het geld over te maken. Dan is er een duidelijk overzicht wie al betaald heeft en wie nog niet.
  • Stel een uiterste datum in dat er betaald kan worden. Sommige banken doen er langer over dan andere. Je wilt natuurlijk niet dat je in de winkel staat en opeens niet genoeg geld hebt om het cadeau te halen.
  • Hou je hoofd koel, er kunnen wat irritaties ontstaan, misverstanden of onduidelijkheden. Denk aan de reden waarvoor je het doet: om iemand heel gelukkig te maken!
  • Laat iedereen iets liefs in een kaart schrijven, zo wordt het voor ieder persoon toch iets persoonlijker.
  • Geef het cadeau pas als iedereen op het feest aanwezig is!

Heb jij nog een goede toevoeging? Of ooit een hele grote blunder gemaakt met een gezamenlijk cadeau? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties! 

Tags :