Docenten: ze zijn er in allerlei soorten en maten. Sommigen zijn aardig, anderen kun je niet uitstaan. Heb jij een hele leuke leraar? En zou je hem of haar een cadeau geven aan het eind van het jaar? Wij vinden dat een kleinigheidje altijd kan en hebben daarom de leukste kleine cadeautjes voor jouw docent op een rijtje gezet.

Bekijk hier de leukste afscheidscadeau meester

Bekijk hier de leukste afscheidscadeau-juf

Cadeau voor je leraar

Een cadeautje voor je docent is een mooi gebaar maar om voor iedere leraar een cadeautje te kopen.. Omdat wij niet willen overdrijven, beperken we dit artikel tot cadeaus voor jouw favoriete docent. De man of vrouw die jouw steun en toeverlaat is geweest in je pubertijd of de strenge coach die je heeft gevormd tot wie je nu bent. Jouw favoriete docent verdient een kleinigheidje voor alles wat hij of zij voor je heeft gedaan!

Oud maar goud

Een doosje Merci-chocolade, een bosje bloemen of een lieve kaart, deze standaard cadeaus doen het altijd bij docenten. Ze zijn een gebaar van waardering en dat is precies wat leraren graag krijgen! Natuurlijk kan je deze cadeaus wel een beetje origineler maken door bijvoorbeeld deze XXL doos Merci te kopen of te gaan voor een super grote kaart met lieve verhaaltjes van jou en je klasgenoten.

Origineel

Ga jij toch liever voor een origineler cadeautje? Jouw favoriete docent zal smelten bij het krijgen van één van deze boeken. ‘Voor de liefste juf’ van ImageBooks & Allmedia is een lief vriendenboek waarin alle leerlingen een eigen pagina krijgen om hun ervaringen en lieve verhaaltjes te beschrijven. Zo heeft jullie lerares een blijvende herinnering aan haar lievelingsklas! In het boek ‘Bedankt Juf/Meester’ van Gerard Janssen bedank jij de leraar letterlijk voor alles wat hij of zij voor jou en je kindje heeft gedaan. Want dankzij deze persoon had jij iedere dag tussen 9 en 3 toch even mooi tijd voor jezelf!

Praktisch en blijvend

Naast deze leuke en originele cadeaus is het goed om eens te denken aan wat jouw docent écht nodig heeft. Zie je hem of haar altijd prutsen met een oude nietmachine of is een mooie organizer een goed idee? Je leraar zal zeker blij zijn met een handig cadeautje en daarnaast zal hij of zij nog vaak aan je terugdenken! Wanneer je dit cadeau geeft is natuurlijk helemaal aan jou. De meeste mensen zullen een presentje bewaren tot het einde van het schooljaar, maar aan het begin of tijdens het jaar kan het natuurlijk ook! Onze Martine geeft de cadeaus voor de juffen van haar zoontjes meestal aan het begin van het jaar al mee.

Martine heeft er ervaring mee. ‘Mijn kinderen vinden het super leuk om cadeaus te geven maar dan moeten ze natuurlijk wel zien dat de docent het ook echt gebruikt! Daarom geeft ik de cadeautjes aan het begin van het jaar mee. Super trots zijn ze als ze de juf hun cadeau zien gebruiken.’

Image Credits: Pixabay.