Als je denkt aan een cadeau denk je vaak aan een cadeau voor een ander, zoals voor een verjaardag, bruiloft of jubileum. Maar geef jij wel eens een cadeau aan jezelf? Dat mag ook wel eens!

Scherp zicht

Veel mensen hebben moeite met scherp zien. In het donker niet meer alles scherp kunnen zien, de ondertiteling op tv niet kunnen lezen of de verkeersborden pas te laat zien in de auto. Allemaal tekenen dat je ogen niet optimaal zijn. Hoewel goed kunnen zien erg belangrijk is, besteden te veel mensen geen aandacht aan deze signalen. Er lopen veel mensen rond die eigenlijk een bril of lenzen zouden kunnen gebruiken, maar dit niet weten of er niets mee doen.

Gun het jezelf

Je denkt misschien, ach, dan ga ik wel wat dichter bij de tv zitten. Maar dat is geen oplossing! Slecht zicht heeft namelijk nog meer negatieve gevolgen, zoals sneller vermoeide ogen krijgen of last hebben van hoofdpijn. Daarnaast is het onveilig om niet goed te kunnen zien in het verkeer. Redenen genoeg om niet met oogproblemen te blijven lopen. Daarom is het een mooi cadeau aan jezelf om eens een oogmeting te laten doen bij een opticien als je vermoedt dat je ogen niet helemaal goed zijn. Lenzen of een bril zijn natuurlijk een investering, maar wel een investering in je gezondheid en levenskwaliteit. Een investering die je jezelf mag gunnen.

Verschillende opties

Als blijkt dat je inderdaad niet helemaal goed ziet, zijn er verschillende opties. Je kunt voor een bril of lenzen kiezen. Deze keuze is persoonlijk en hangt af van jouw voorkeuren en leefstijl. Een opticien kan je hierover adviseren. Als je voor lenzen kiest zijn er ook weer keuzes, namelijk tussen daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, jaarlenzen en nachtlenzen. Sommige mensen kiezen voor een bril én lenzen, dat kan natuurlijk ook. Het afwisselen heeft verschillende voordelen: je kunt je uiterlijk aanpassen per dag, je kunt een bril dragen als je last hebt van je ogen, je kunt lenzen dragen tijdens het sporten en nog veel meer.