Beste Eenkadovoor.nl,

Het vriendinnetje van mijn dochtertje gaat onverwachts verhuizen, wat zij natuurlijk erg jammer vindt. Ze verhuizen naar een andere provincie, ze zullen elkaar daarom niet zo snel meer zien. Ik wil, namens mijn dochter, graag een afscheidscadeau geven. Hebben jullie misschien wat tips voor mij? Mijn dochtertje en haar vriendin zijn allebei zes jaar oud.

Groeten,
Maddy

Beste Maddy,

Dat zal inderdaad wel even wennen zijn voor jouw dochter, als haar beste vriendinnetje gaat verhuizen! Het is dan inderdaad leuk om en afscheidskado te geven. Ik weet niet of ze al een vriendinnenboekje hebben, maar anders is het leuk om er een te geven en uiteraard bij elkaar in het boekje te schrijven.

Ook is het leuk om een fotoboekje te maken met daarin wat leuke foto’s van de twee vriendinnen. Mochten er niet zoveel foto’s zijn, dan is dit het moment om nog wat leuke foto’s te maken! Maak er een leuke middag van, met een kamer die jullie, op jullie manier, inrichten als fotostudio. Wedden dat daar hele leuke foto’s uitkomen! De leukste foto kun je natuurlijk inlijsten: die krijgt vast een mooi plekje op haar nieuwe kamer.

Om in de fotosfeer te blijven: je kunt tegenwoordig zoveel leuke dingen doen met je eigen foto’s. Een eigen foto of tekst op een knuffelbeer, een eigen foto op een fles kinderchampagne, op canvas, op een eigen klok. Of wat dacht je van een eigen troffee, speciaal voor jouw dochters beste vriendin!

Een boekje vind ik ook altijd een mooi en persoonlijk afscheidscadeau. Zoals het kinderboek ‘Ik denk dat wij nu vrienden zijn’ en ‘Bloemenvrienden, voor altijd vrienden’  Vooral het laatste boekje zal veel meisjes tot de verbeelding spreken en met een lief kaartje of voorwoord in het boekje zal het een mooie herinnering zijn.