Nieuw jaar, nieuwe kansen. Heb jij vorig jaar een aantal fouten gemaakt op het gebied van verjaardagen en cadeaus die je dit jaar recht wilt zetten? Dan is dit jouw kans!

Feest verpest

Tijdens een leuk feest van één van je beste vriendinnen heeft iedereen het naar zijn zin. De muziek is goed en de drankjes gaan over de toonbank, totdat jij net een drankje teveel op hebt en het hele feest weet te verpesten. Grote kans dat je de dag daarna je excuses al hebt aangeboden en dat het je is vergeven.

Hoe zet je dit weer recht?  Simpel, blijf van de lekkere drankjes af en ga aan de cola! Ook niks mis mee toch? 😉

Verjaardag vergeten

Oh, dit is wel een serieus ernstig probleem! Iemands verjaardag vergeten is natuurlijk niet oké maar toch kan het iedereen gebeuren. Te druk met school/werk of teveel verjaardagen om te onthouden. Misschien heb je wel helemaal geen goede smoes en is het gewoon niet bij je opgekomen dat ook die ene vriend een jaartje ouder wordt.

Maar hoe maak je dit nou goed?  Zorg dat je dit jaar niet haar/zijn verjaardag vergeet en pak grootst uit! Een lieve kaart met nogmaals je excuses erop en een super leuk cadeau uitgekozen bij natuurlijk:  eenkadovoor.

[bctt tweet=” Fouten maken is menselijk. Maar fouten zijn er ook om van te leren “]

Verkeerde leeftijd op de kaart

Gefeliciteerd met je vijftiende verjaardag! ‘Maar oma, ik ben 16 geworden!’. Een klein foutje die toch wel heel lullig kan overkomen. Natuurlijk is het logisch dat je soms vergeet hoe oud iemand is geworden maar neem jij de gok. Dan kan het gebeuren dat je de fout in gaat!

Hoe voorkom je dit? Tegenwoordig kan je via Facebook, Twitter of gewoon via Google er gemakkelijk achter komen hoe oud iemand is of wanneer die gene geboren is. Check dit dus voordat je begint met schrijven van de kaart! Of hang toch die kalender op in de wc en zet het geboortejaar achter de naam van de jarige!

Slordigheid

Je hebt een superleuk cadeau gekocht en wilt hem zelf inpakken. Natuurlijk is hier niks mis mee maar je kan een hele grote fout maken en dat is de prijs erop laten zitten. Je wilt natuurlijk niet dat de jarige weet hoeveel geld je hebt uitgegeven aan haar/zijn cadeau.

Wat doe je de volgende keer anders? Controleer het cadeau goed of de sticker met de prijs verwijderd is!

Voor alle fouten of blunders die je in 2014 hebt gemaakt is 2015 het juiste moment om het recht te zetten! 

Wat was jouw grootste fout of blunder als het gaat om verjaardagen of cadeautjes geven?