Shoppen met het idee dat je een kado’tje gaat kopen voor je beste vriendin: leuk, maar soms ook lastig. Je komt namelijk ALTIJD dingen tegen die je stiekem zelf zou willen hebben! Ik kom dit probleem vooral tegen als ik een verjaardagscadeautje zoek voor een goede vriendin. We hebben ongeveer dezelfde interesses en alles wat zij leuk vindt, vind ik ook leuk! Maar hoe erg is het om af en toe een kleinig- of iets groter – heidje voor jezelf te kopen of stiekem voor jezelf te houden? 

Hebbenhebbenhebben!

Ik heb wel eens meegemaakt dat ik een CD kocht voor een goede vriend, die vervolgens liet signeren en aan hem gaf, terwijl ik die ook graag zelf had willen houden! Een beetje dom natuurlijk, dus nog geen week later bestelde ik diezelfde CD voor mezelf! Zonder handtekening, dát wel.. een leuk cadeau idee voor mijzelf… 🙂

Wat ik ook wel eens heb gedaan, is een souvenirtje kopen voor een vriendinnetje, om die vervolgens nooit aan haar te geven.. Heel slecht, ik weet het. Maar soms koop je gewoon dingen die je zelf heel erg leuk vind, en niet meer af wilt staan!

Begin dit jaar kwam er een artikel online over vrouwen die cadeaus kopen uit eigenbelang. Ruim een derde van de vrouwen schijnt namelijk een kado te kopen voor iemand anders, zoals haar partner, terwijl ze het zelf graag wil hebben! Dus dat je bijvoorbeeld het nieuwste spelletje van de SIMS cadeau geeft aan je vriendje, om er vervolgens zelf het meeste mee te spelen!

De gouden tip

Om jaloezie te voorkomen, is de perfecte oplossing in gevallen als deze: koop gewoon van alles twee! Dit klinkt wel heel simpel, maar het is zeker niet onmogelijk. Denk aan een leuke ketting als verjaardagscadeau vriendin: het is toch alleen maar leuk als jullie dezelfde hebben?

Of een goed boek: jullie kunnen samen over het einde speculeren en weten allebei precies waar het nieuwe boek van je vriendin over gaat. Ook is het leuk om je vriendin iets voor haar verjaardag te geven wat jullie samen kunnen doen. Geef haar bijvoorbeeld een bioscoopbon of een concertkaartje, dan kunnen jullie daar gezellig samen naartoe!