Natuurlijk heb jij de allerliefste oma ter wereld! Van haar mag alles en je wordt vast lekker verwend. Daarentegen vinden oma’s het vaak onnodig om zelf cadeautjes te krijgen. Maar je oma zou jouw oma niet zijn als ze niet blij is met alles wat je haar geeft. Of toch niet? Want ja, er zijn ook cadeaus die oma’s echt niet willen hebben! 

‘Jonge’ cadeaus

Het is al erg genoeg om oud te worden in een steeds modernere tijd. Maak het dus niet nog erger door een cadeautje te geven die je oma niet snapt. Misschien kan jouw oma goed overweg met een mobieltje of computer. Erg knap! Maar veel oma’s kunnen dit niet en willen dit ook helemaal niet meer leren. Cadeaus als een Apple IWatch of draadloze speaker moet je gewoon niet doen. Daar maak je je oma niet blij mee!

Cadeaus waar ze niks mee kan

Nutteloze cadeaus: nog zoiets wat oma’s niet leuk vinden om te krijgen. Realiseer je dat je oma is opgegroeid in een heel andere tijd. Vroeger hadden niet veel mensen het breed en was het logisch dat je alleen dingen kocht die je echt nodig had. Waarschijnlijk is jouw oma ook zo ingesteld en wilt ze geen cadeaus waar ze niks aan heeft of niks mee doet. Dus geen badzout als ze geen bad heeft en geen portemonnee als ze al een goede heeft.

‘Grappige’ cadeaus

Natuurlijk kun je lachen met je oma. Dat neemt niet weg dat ze waarschijnlijk een ander soort humor heeft dan jij en je vrienden. Koop dus niet hetzelfde cadeau voor je beste vriend en je oma.

Mijn oma

Mijn tante gaf mijn oma een paar jaar geleden een peperdure Chanel portemonnee. Leuk, zul je denken. Maar mijn oma was er alles behalve blij mee. Ten eerste stond het haar heel erg tegen dat de portemonnee zo duur was. Daarnaast was het een enorm ding vol glimmende steentjes, waarmee mijn oma dus echt niet over straat gaat.