Een cadeautje krijgen is natuurlijk altijd hartstikke leuk. Maar geef toe, een mooi ingepakt cadeautje geeft toch net iets meer dat speciale gevoel. En daarnaast ziet het er gewoon extra leuk uit. Hier zijn vijf manieren voor creatief inpakken.

Persoonlijk ben ik een echte kluns op het gebied van cadeautjes inpakken. Het inpakken is voor mij elke keer weer een uitdaging. Met onderstaande voorbeelden is dat gelukkig verleden tijd. Op een paar simpele manieren kun je je cadeautje omtoveren tot een extra mooi pakketje. Het kost misschien iets meer voorbereiding, maar een mooi ingepakt cadeau voegt net iets meer sentimentele waarde toe. Kijk mee naar onderstaande foto’s voor inspiratie.

Wie wordt er nou niet verliefd op deze schattige pakketjes?

Cadeauverpakking 1

Wie het ‘favorite things’-liedje uit The Sound of Music kent, weet dat je met het klassieke bruine inpakpapier altijd goed zit. Plak er wat stickers op, bind er een touwtje omheen of teken zelf wat patronen of figuurtjes om het wat op te fleuren.

Cadeauverpakking 2

De decoratieve washi tape wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog en met de leukste patroontjes. Eén van de makkelijkste manieren om je cadeautje te versieren! Washi tape is te krijgen via internet, maar ook bij sommige hobbywinkels.

Cadeauverpakking 3

Het idee om je cadeautje in te pakken met een map, is één van mijn favoriete ideeën. Bonuspunten voor het gebruik van een map uit je laatst bezochte vakantieland, als je bijvoorbeeld een souvenirtje meeneemt.

Cadeauverpakking 4

Voel je je ook schuldig om al dat oude papier steeds maar weer weg te gooien? Hergebruik het als inpakpapier: kranten, oude boeken of strips. Of gebruik bladmuziek voor de echte muziekliefhebber.

Cadeauverpakking 5

Heb je een cadeautje voor kinderen? Laat ze eerst zelf creatief aan de slag gaan op het inpakpapier. Het uitpakken wordt dan al meteen een feestje.

Hoe pak jij je cadeautjes altijd in?