Of Dierendag écht een bijzondere dag voor dieren is weet ik niet. Maar voor iemand zoals ik – die gek is op het geven van kadootjes – is Dierendag een perfect excuus voor kado’s. Huisdieren zijn het hele jaar trouw en doen over het algemeen wat jij van ze vraagt. Konijnen blijven braaf in hun hok zitten, vogels fluiten een lied en honden bewaken het huis. Daar worden ze vaak voor beloond met lieve woorden, een extra aai over hun kop of wat lekkers om op te knagen. Maar op Dierendag is het tijd voor extra verwennerij. Daarom in dit blog een aantal leuke Dierendag kadotips!

Iets te knabbelen is altijd goed

Het is een inkoppertje, maar wat dieren betreft is iets te eten natuurlijk altijd goed. Dat hele lekkere hapje dat je normaal alleen koopt als het in de aanbieding is, een extra groot bot of veel vers groenvoer van de groenteman voor je knaagdier. Is je huisdier toe aan een nieuw hok, een fris mandje of een nieuwe halsband, dan is Dierendag daar een goede gelegenheid voor.  Een functioneel kado is fijn voor het dier en zijn baasje, al is het natuurlijk niet erg origineel.

Originele Dierendag kadotips

Om eens met écht een origineel kado op de proppen te kunnen komen, ben ik eens gaan rondspeuren op het internet. Online is veel meer keuze dan in onze plaatselijke dierenwinkel en het scheelt ook nog eens gesjouw als je Dierendag kado wat groter uit pakt dan verwacht. Benieuwd wat voor unieke kado’s ik ben tegengekomen? Hier mijn top 5 Dierendag kadotips voor originele kado’s:

Hyper Ballenpistool K-9 Kannon

Nooit meer zelf met een tennisbal slingeren of met een speciale werpstok je bal over het grasveld zwaaien. Met een Hyper Ballenpistool schiet je tennisballen tot wel 20 meter ver!  Je hond zal je dankbaar zijn voor de extra meters dat hij zich kan uitsloven…en stiekem is schieten met tennisballen natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk voor het baasje.

Vissenhotel

Alle voordelen van een ouderwetse ronde vissenkom ten spijt, een vissenhotel staat veel leuker in je interieur! Je goudvis heeft in deze glazen woning meer dan genoeg ruimte en door de verschillende raampjes kunnen jullie elkaar toch gewoon nog zien. Leuk detail: het Vissenhotel is stapelbaar. Heb je meerdere vissen, dan kun je dus een echte vissenflat maken.

Brain Train speelgoed voor knaagdieren

Nooit geweten dat konijnen, naast hun instinct, ook nog zoiets als intelligentie in zich zouden hebben. Maar blijkbaar is het er niet alleen, maar kan het ook nog getraind worden. Met Brain Train speelgoed vul je delen van het speelgoed met voer en moeten knaagdieren hun best doen de puzzel op te lossen om het voer te pakken te krijgen. Ik verheug me nu al op het schouwspel dat dit oplevert.

Katten speelhuis

Ik vrees dat de kattenliefhebbers in mijn omgeving er niet onderuit kunnen: De katten speelhuizen die ik gezien heb, móet ik binnenkort een keer aan iemand kado doen om in het echt te bekijken. Heb jij zelf katten? Dan is het een leuk kado voor Dierendag! Katten speelhuizen zijn te koop als echte huisjes, maar ook in de vorm van een brandweerwagen, straaljager of Cadillac. Hilarisch!

 

Chillen in stijl

Hond en kat voelen zich extra speciaal als ze een fijn eigen plekje hebben. Niet weggestopt in een hoekje van de hal, maar liefst op een prominente plaats in de woonkamer. Dat kan met een eivormige pEi Pod design mand. Een echte “ei”catcher voor je interieur.

Van welk Dierendag kado zou jij (of je huisdier) het meest plezier hebben?