Wist jij dat Dierendag, ook wel Werelddierendag genaamd, gevierd wordt sinds 1930? 4 oktober is de dag dat wereldwijd dieren extra verwend worden. Deze datum is gekozen vanwege de heilig verklaarde Franciscus van Assisi, die naar het schijnt zelfs ooit een preek hield voor de dieren. 4 oktober is de datum dat de Katholieke kerk deze heilige herdenkt.

Herkomst dierendag

Het idee voor een dag waarop het dierenwelzijn centraal kwam te staan kwam van de voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. Tijdens een internationaal congres is in 1929 besloten dat 4 oktober voortaan niet alleen meer de gedenkdag van Franciscus van Assisi zou zijn, maar ook Werelddierendag. Vandaag de dag vieren we deze dag nog steeds, en is de dag ook met name een feestje voor de kinderen geworden. Om je kinderen te betrekken bij Dierendag is het leuk om hen te verrassen met een leuk cadeautje in het dierenthema. Wij zetten een paar leuke tips op een rij!

Een cadeautje voor je huisdier

Of je nou een hond in huis hebt, een cavia of een reptiel, voor ieder dier is er wel wat leuks te bedenken. Zo zijn er ontzettend leuke hondenkussens verkrijgbaar. Via Simplycolors.nl kun je bijvoorbeeld een hondenkussen bestellen met de naam van je hond er op. En wist je dat je zelfs voor je goudvis een leuk nieuw onderkomen kunt regelen? Zo zijn er bijvoorbeeld hele leuke vissenhotels verkrijgbaar. Als je je kind het cadeautje vervolgens aan jullie huisdier laat geven, dan creëer je een mooi moment voor je kind en je huisdier samen.

Boek over dieren

Of je nou kiest voor een mooi prentenboek, een informatief boek over dieren of een fantasieboek, kinderen vinden boeken met dieren eigenlijk altijd leuk. Vooral als er veel plaatjes in staan! Voor alle leeftijden zijn er wel boeken te bedenken met daarin dieren in de hoofdrol; Dolfje Weerwolfje, Woezel en Pip en de gelaarsde kat.

Bezoek aan kinderboerderij of dierentuin

Heb je zelf de mogelijkheid niet om dieren in of om huis te hebben dan kan het best zijn dat je kinderen de omgang met dieren missen. Een bezoekje aan de kinderboerderij of een dierentuin is dan een hele verrassing! Een rondje op de rug van de ezel, een handje pinda’s voeren aan de apen of urenlang kijken naar olifanten, de meeste kinderen vinden het fantastisch! Wist je trouwens dat je in Noord-Brabant ook een bezoek kunt brengen aan een Kamelenmelkerij? Wanneer je een dierentuin of andere dierenopvang bezoekt krijgt Dierendag ook voor kinderen zonder huisdieren betekenis.

Adopteer een dier voor Dierendag

Helemaal bijzonder is het om met je kinderen een dier te adopteren. Dat houdt niet in dat je een dier in huis haalt, maar dat je samen financieel zorgdraagt voor een bijzonder dier. Hartstikke stoer, als je op school kunt vertellen dat je een pandabeer of een reuzenschildpad hebt geadopteerd!

Een huisdier natuurlijk!

Alle ideeën hierboven zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar als je je kinderen écht wilt verrassen voor Dierendag dan geef je natuurlijk een huisdier cadeau!