De eerste sneeuwvlokjes zijn op de koude Hollandse bodem gevallen en al bibberend hijsen we ons massaal in dikke winterjassen en warm houdende UGGs. Wij Hollanders zouden geen Hollanders zijn als we al mopperend onze frustratie zouden uiten over deze ijskoude weersomstandigheden. Maar laten we eerlijk zijn, wat is er mooier dan een witte en ijskoude kerst? That’s what i mean!

Mopperende koukleum

Ik zou liegen als ik zou beweren niet een van die velen te zijn zijn die al klagend over deze koude weersomstandigheden veel te vroeg de deur uit wandelt. Ik ben immers een koukleum van de bovenste plank; als ik douche draai ik de warmteknop vrolijk op vijftig graden, als ik mijn bed betreed weiger ik mijn sloffen uit te doen en ‘s avonds op de bank houdt mijn fleece deken mij -trouw als altijd- gezelschap. Toch maakt mijn hart een sprongetje bij het zien van een witte en vredige kerstochtend. Koud of niet, de kerstdagen zijn op haar gezelligst met een flinke dosis sneeuw. Daarnaast geven deze koude sneeuwvlokjes je de perfecte gelegenheid om samen met je grote kop warme choco tegen vriend- of vriendinlief aan te kruipen.

 

Brullende kinderen en agressieve koopjesjagers

Of de winterse weergoden ons een witte kerst gaan geven, is slechts een kwestie van afwachten. Wel zijn we massaal onze kerstavond aan het plannen en duiken we op koopavond tot laat de stad in om de leegte onder onze druk versierde kerstboom op te vullen. Ook ik heb mijn warm aangeklede voetjes gedwongen om al fietsend de stad door te trekken, om zo de laatste centjes op mijn bankrekening naar eigen zeggen ‘nuttig te besteden’. Helaas, je raadt het al: ik was niet de enige met deze gulle gedachte en voordat ik het wist raakte ik verzeild in een eindeloze rij vol brullende kinderen en figuren die al duwend en trekkend hun plekje in de overvolle rij wisten te bemachtigen. Natuurlijk werd ik direct onrustig en voordat ik het wist stond ik weer buiten naast mijn fiets. Zonder cadeautjes, dat wel… maar wel met een dosis sneeuwvlokken die zich veelvuldig op mijn hoofd neerplantte. Missie: weg van die mensenmassa… op naar huis!

Online speurtocht

Al racend legde ik mijn weg naar huis af, om tussentijds al glijdend geconfronteerd te worden met de inmiddels vastgevroren sneeuwvlokken op de angstaanjagend gladde fietspaden. Anyway, veilig thuis aangekomen dook ik samen met een stomend kopje thee achter de laptop om mijn zoektocht naar cadeautjes vrolijk te vervolgen, ditmaal zonder gillende kinderen en agressieve koopjesjagers.

 

 Make a wish….

In een oase van rust bekeek ik het veelzijdige aanbod aan cadeautjes, totdat daar de wensballon het beeld passeerde.“Ja, dat is ‘m, die moet ik hebben!” Kerst is immers het perfecte moment om je wensen kenbaar te maken en samen met je geliefde(n) nieuwe doelen te realiseren; kerst is het perfecte moment waarop je een positieve wending aan je leven kunt geven en af kunt rekenen met hetgeen dat jou tegenhoudt om je doelen waar te maken. Met een wensballon maak je er niet alleen een heel speciaal moment van, het is ook nog eens een prachtige manier om jou wens van start te laten gaan.

And let it come true!

Met een overdosis aan enthousiasme verblijd ik mijn online winkelmandje met een aantal kleurrijke items. Wetende dat ik zelf een aantal prachtige wensen en doelen koester, hoop ik stiekem zelf ook mijn wens een plekje te geven in deze prachtige en hoopgevende items. Want laten we eerlijk zijn: wat is er mooier dan samen met je geliefde(n) plek te maken voor je wensen en dromen? Alles is mogelijk, zolang je gehoor geeft aan hetgeen dat je hart je voorschotelt. Don’t dream your life… live your dreams!

Liefs,

Britt

>> met dank aan Britt Leenaarts