Absolute don’ts op een verjaardag. Je herkent het wel; je zit op een verjaardag en het is er best saai. De verveling slaat toe en je wilt eigenlijk zo snel mogelijk weg. Maar het is belangrijk dit niet te laten merken! Vervelen op een verjaardag? Dit moet je niet doen.

Kijken op je mobieltje

Er niks ongemakkelijker dan op een verjaardag zitten en je hebt niemand om mee te praten. Dat je dan naar je mobiele telefoon grijpt is heel begrijpelijk, maar probeer het zoveel mogelijk te voorkomen! Zo kom je namelijk zeker over als iemand die het niet naar zijn zin heeft. Af en toe op je telefoon kijken kan natuurlijk wel, zorg er voor dat je het ding niet heel de tijd vast hebt.

Alle nootjes opeten

Als er eten op tafel wordt gezet zijn er soms van die gasten die meteen een hele hand nootjes en chips pakken… DON’T DO THAT!! Wacht eerst even rustig en pak niet zo veel. Eet ook niet achter elkaar, want binnen no-time is het bakje op en dan is er niks voor de andere gasten. Eet dus met beleid!

Dronken worden

Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat je NIET dronken moet worden op een verjaardag. Ja, dronken mensen kunnen gezellig zijn, maar je wilt toch niet dat de gasten jou onthouden als “die dronken persoon van …(vul naam in)… verjaardag!”.

Te snel weg willen

Dat je soms snel weg wilt op een verjaardag begrijpen wij maar al te goed. Maar zorg dat je er iets langer dan een uur aanwezig bent. Anders heb je de kans dat de jarige denkt dat jij het niet naar je zin hebt. Deze persoon is maar éénmaal per jaar jarig, dus dat ene uurtje kan je best op offeren!

Slappe smoesjes gebruiken

Er is niks ergers dan gasten die van een verjaardag proberen te ontsnappen met een slechte smoes. Als je een smoes gebruikt, gebruik dan een geloofwaardige. Want niemand zal je geloven als je zegt: “Ik voel me niet lekker!”.