Het is aftellen in huize Van der Haven, want over minder dan twee weken zijn onze jongens jarig! Acht juli is Ryan jarig; zijn eerste verjaardag. Een hele speciale verjaardag, vooral voor zijn ouders. Want laten we eerlijk zijn; dat stukje taart zal hij heerlijk vinden, maar verder zal het hem nog niet veel doen.
En drie dagen later is Alec ook alweer jarig; hij wordt drie jaar oud. En ja, hij is heel erg druk met zijn verjaardag. Wat een verschil is dat, ook wel heerlijk om te zien. Hij vertelt te pas en te onpas dat hij bijna jarig is en dat wat hij wil hebben.

Één groot feest

Maar ja, twee verjaardagsfeestjes zo dicht op elkaar, daar zit niemand op te wachten. Daarom vieren we het samen, een groot verjaardagsfeest. Ryan heeft dit nog niet door en Alec hebben we verteld dat ze samen jarig zijn. Hij vind het prachtig, Ryan is bijna één en hij bijna drie!
Één groot feest, dat heeft heel wat voordelen: één keer slingers ophangen, één keer ballonnen blazen, één keer boodschappen doen en maar één keer visite. Maar wel twee keer kado’s kopen.
Voor Alec vonden we het trouwens niet zo moeilijk om een kado uit te kiezen; je weet bij hem heel duidelijk wat hij wel en niet leuk vind. En bij een derde verjaardag hoort een fiets. Tenminste, dat vinden wij! Dus we hebben een stoere fiets voor hem gekocht. Compleet met Mickey Mouse-helm, Mickey Mouse-toeter en Mickey Mouse-vlag. Ik ben een beetje bang dat hij die fiets nog niet zo heel interessant zal vinden, maar door die Mickey Mouse-vlag zal hij een stuk interessanter worden.
We gaan trouwens wel twee taarten maken, voor allebei één! Maar hier later meer over! Oh, en ook over de kado’s van Ryan natuurlijk.