Dolblij waren wij toen de Duplo eindelijk van zolder mocht. Onze dochter was er ‘oud genoeg’ voor, vonden we. Echt bouwen deed ze toen nog niet, maar wij des te meer! Torens, huizen, kastelen. Hoe meer bouwstenen je hebt, hoe meer je kunt maken. Dus scoorden we op de rommelmarkt en in de speelgoedwinkel extra stenen om onze verzameling aan te vullen en speelden we er op los. Gelukkig is de LEGO Duplo inmiddels bij alle gezinsleden favoriet en kunnen we er volop mee aan de slag.

Duplo torens bouwen

Met de Duplo spelen begint bij kleine kinderen vaak met torens bouwen (en omgooien). Hier in huis zijn we inmiddels op het punt waar complete rollenspellen worden gespeeld. Dagelijkse gebeurtenissen en activiteiten passeren hier aan de lopende band de revue. De poppetjes worden op bed gelegd, krijgen op hun kop als ze stout zijn en gaan netjes aan tafel om te eten. Een ideale manier voor onze peuter om alledaagse dingen te verwerken én het in plek te geven in hun eigen leventje. Zo leuk om te zien!

Alles is mogelijk in de wereld van duplo

Echt leuk vind ik het als er ‘nieuwe verhalen’ ontstaan. Gebaseerd op verhalen en tekenfilmpjes een eigen verhaal verzinnen waarin de figuren en stenen de hoofdrol spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos: Spullen in huis worden door de poppetjes gerepareerd, dieren en mensen schuiven samen aan tafel om te eten en reizen de kamer rond in een denkbeeldige trein. Duplo stenen zijn ‘worteltjes’ wanneer je ze in de pan van het speelgoedkeukentje doet, of koekjes als ze op de bakplaat liggen. Een onuitputtelijke bron van fantasie zorgt voor eindeloos speelmogelijkheden.

Zou de Sint dit jaar ook Duplo brengen?

Opnieuw voel ik de drang om op zoek te gaan naar meer. Dit keer geen stenen, autootjes en onderdelen, maar vooral Duplo poppetjes en dieren. Omdat rollenspellen zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind. Maar meer nog, omdat rollenspellen zo leuk zijn om naar te kijken! Het zou me daarom niets verbazen als Sinterklaas dit jaar nog meer mee brengt als sinterklaascadeau…

Image Credits: Pixabay.