De eerste verjaardag komt in zicht. Dit moet natuurlijk gevierd worden, maar hoe? Ik ben gaan peilen en de meningen zijn flink verdeeld.

Extra groot

Zo’n eerste verjaardag is een hele mijlpaal. Hij of zij is zo erg gegroeid en al bijna geen baby meer. Jullie hebben samen veel meegemaakt en doorstaan. Natuurlijk wordt dat eerste jaar groots aangepakt. De hele familie, vrienden, buren en kennissen worden uitgenodigd. Je huurt een tent af en je feest de hele dag…… maar vindt jouw kleintje dit wel zo leuk? Zoveel mensen, zoveel geluiden, zoveel cadeautjes en zoveel ruimte. Extra groot en extra veel.

taart-joshua

Klein maar fijn

Zo’n eerste jaar is best pittig. Je kleintje is flink gegroeid en zijn eerste verjaardag komt eraan. Je wilt het liever klein houden. Je kleintje is nog niet zo gewend aan veel mensen om zich heen. teveel geluid vindt jouw kleintje niet zo leuk. je houdt het daarom klein. Familie (je ouders, broer en zus inclusief de schoonfamilie) is welkom en verder niemand. Een uurtje vieren en dan is het klaar. Lekker thuis. Kort, zodat jouw kleintje gewoon kan slapen.

De verjaardag van mijn kleintje

Hoe ik de eerste verjaardag van mijn  zoontje heb gevierd? Ik heb de familie en een paar vrienden uitgenodigd. Mijn zoontje houdt van zingen en vindt het heerlijk om onder de mensen te zijn. Met deze mensen vond ik het fijn om zijn eerste verjaardag te vieren. De mensen die echt betrokken waren bij zijn eerste jaar. Joshua vond het geweldig en genoot zichtbaar van alle mensen, cadeautjes en de verjaardagstaart. Precies goed voor hem!

Wat vind ik?

Ik denk dat je per kind moet kijken wat je gaat doen. Sommige kinderen houden helemaal niet van drukte. Teveel mensen uitnodigen zou voor deze kinderen echt niet fijn zijn. Hou het liever klein. Sommige kinderen vinden het heerlijk om onder te mensen gaan en houden van die aandacht, maar moet je het dan zo extreem groot vieren? Ieder zijn eigen ding daarin. Ik vier het graag met de mensen die betrokken bij hem zijn. En natuurlijk vier ik het ook voor mezelf. Ik heb het eerste jaar overleefd! 😉

 Hoe heb jij de eerste verjaardag gevierd of hoe ga jij het vieren? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.