Martine van der Haven-Laros. Moeder, echtgenote, onderneemster én oprichtster van eenkadovoor.nl. Al ruim 6 jaar runt ze succesvol haar eigen bedrijf. Wat schuilt er achter dit succes en hoe is het allemaal begonnen? Als nieuwe stagiaire kijk ik samen met haar terug op haar carrière tot nu toe.

 

Het is allemaal begonnen met de website www.gefeliciteerd.net in 2004. Ik kwam op het idee doordat ik ceremoniemeester ben geweest voor bruiloften. De website bestond uit leuke gedichtjes en ideeën voor bruiloften. Dit begon als een hobby maar ik kwam er al snel achter dat er geld te verdienen is met websites. Ik heb een toeristische opleiding gevolgd, maar het leek me erg leuk om ondernemer worden en iets te gaan doen wat ik écht leuk vind! Ik had de skills om een website te maken en had verstand van computers. In 2008 besloot ik ontslag te nemen bij mijn werkgever en heb ik www.eenkadovoor.nl opgezet. Eenkadovoor bestond eerst uit tientallen websites maar is het afgelopen jaar teruggebracht naar zes sites. Alle websites die ik heb opgezet vallen onder de handelsnaam Blue Webmedia.

Opzet

Ik heb Eenkadovoor, naast hulp van een programmeur, alleen opgezet. De eerste twee jaar is dit zo gebleven. Dit was zeker niet ideaal. Ik kan me voorstellen dat je elkaar kunt aanvullen als je met meerdere mensen een bedrijf start. Nu moest ik veel alleen doen. De laatste vier jaar heb ik een aantal werknemers in dienst gehad en heel veel met stagiairs gewerkt. Natuurlijk is het financieel gezien fijn om te werken met stagiairs. Daarnaast vind ik het heel erg leuk om mensen wat mee te geven en te leren. De frisse blik die een stagiair heeft is echt een toevoeging aan het bedrijf. Ik vind het vooral fijn als een stagiair voor een langere tijd bij ons blijft zodat ze alles wat ze in de eerste weken leren, ook nog in de praktijk kunnen brengen!

martine-vdhaven-laros

Hobby

Ik heb een tik voor cadeautjes en feestjes, die heb ik altijd al gehad. Ik vindt alles wat ermee te maken heeft leuk! Mijn zoon heeft het ook, haha! Dat is een van de grootste redenen dat dit meer een hobby dan werk voor me is. Het geven van cadeaus vind ik zeker leuker dan krijgen. Ik ben ook lastig te verrassen omdat ik veel cadeautjes al ken door mijn werk.

Toekomst

Ik ben nog lang niet klaar met dit werk: er zijn zeker nog mijlpalen te behalen en het niveau is nog niet zo hoog als ik zou willen. Vorig jaar hadden we rond de feestdagen op één dag 9000 bezoekers op de website. Mijn streven is om dit jaar 10000 bezoekers te halen. Een ander doel van me is om op de televisie te komen als cadeauspecialist. Het allerliefst bij Carlo & Irene. Daar lichten ze gadgets toe waar ik graag meer informatie over zou willen geven. En daarmee natuurlijk de bekendheid van Eenkadovoor vergroten! Helaas stopt het programma volgend jaar, het streven is dan ook om nog in een uitzending te komen voordat het stopt!

Inspiratie

Ik haal mijn inspiratie echt overal vandaan. Ik kom vaak op nieuwe ideeën door andere websites en blogs te bezoeken. Ik houd alles bij wat ook maar een beetje met cadeaus en feestjes te maken heeft. Ook ben ik heel veel met sociale media bezig. Als ik niet zeker weet of iets gaat lukken probeer ik het toch gewoon te doen; daar leer je immers het meest van. Een voorbeeld van zo’n project is www.geluksmuntjes.nl. Ik wilde zelf een webshop om mezelf beter te kunnen verplaatsen in adverteerders. Dit is zeker gelukt en de webshop loopt nu erg goed!

Bezig bijtje

Naast onderneemster ben ik ook moeder en echtgenote, dat is soms best lastig te combineren. Ik werk 4 dagen en ben daarnaast thuis vaak met mijn werk bezig. Mijn man en ik zijn beiden één werkdag thuis. De kinderen gaan de andere dagen naar de opvang, dat vinden ze gelukkig erg leuk. Ik probeer alles zo goed mogelijk te verdelen, maar een bezig bijtje ben ik zeker!

martine-werken