In ons vorige blog over boeken gaven wij je elke tips voor verscheidene Nederlands geschreven boeken. In dit blog geeft onze boekenwurm Yaël zijn tips voor Engelse boeken. Lees dus snel verder!

The Likeness

Toen ik in de vierde klas van de MAVO zat moest ik voor het vak Engels een boek lezen in de gelijknamige taal van minimaal 50 bladzijdes. Waar heel mijn klas voor dunne, simpele boekjes koos, ging ik voor The Likeness van Tana French, dat 696 bladzijdes telde. Ik had het boek sneller uit gelezen dan de rest van mijn klas, en dat kwam puur door het super spannende verhaal; Rechercheur Cassie Maddox wordt op een moordzaak gezet waar een jonge vrouw is doodgestoken in een stadje dichtbij Dublin. Het slachtoffer blijkt Lexie Madison te heette, wat als een enorme schok blijkt voor Cassie, want zij heeft diezelfde naam jaren geleden gebruikt als undercoveragente. Bovendien blijkt dat ze als twee druppels water op het slachtoffer te lijken. Maar hoe meer de rechercheur graaft in het de moordzaak, hoe pijnlijker de waarheid wordt. Een echte aanrader voor de thriller liefhebbers!

 

House of Leaves

Zoals ik in de “Muzikale Gadgets” blog al had vertelt ben ik groot muziek fan en ik een collectie van 210 cd’s bezit. Eén van die cd’s is het album Haunted van de redelijk onbekende Poe (Anna Danielewski). Dit album is gebaseerd op de dood van haar vader en het boek wat haar broer, Mark Z. Danielewski, er over heeft geschreven. Het boek, House of Leaves genaamd, is geschreven vanuit het standpunt van Mark en is een psychologische thriller over het manuscript van zijn vader, de Poolse regisseur Tad Danielewski. Zijn vader hield namelijk een spreek-dagboek bij voor zijn kinderen om later terug te luisteren, maar zijn boodschappen waren soms net zo raadselachtig als het verhaal zelf. Een intrigerend, persoonlijk verhaal wat ik met veel plezier heb gelezen, dus zeker een aanrader als je van raadselachtige en een beetje apart geschreven romans houdt.

Tom Clancy’s Splinter Cell

Als laats weer een persoonlijke favoriet; Tom Clancy’s Splinter Cell is gebaseerd op de gelijknamige Ubisoft game uit 2002. In dit boek, geschreven door David Michaels (dus niet door Tom Clancy, zoals de titel doet vermoeden), volg je geheimagent Sam Fisher die voor de NSA werkt. Hij is zorgt er voor dat terroristische organisaties geen mogelijkheden krijgen om aanslagen te krijgen op Amerikaans grondgebied. In dit boek moet Fisher voorkomen dat een Chinese organisatie de digitale controle krijgt over een gevaarlijk computersysteem. Duizenden mensenlevens staan op het spel? Lukt het Fisher dit complot op tijd te verijdelen?  Lees het in dit lekker weg lezende, actie/thriller boek!