Het is best wel belangrijk om stil te staan bij fair trade producten. Met fair trade wordt eerlijke handel bedoeld en dat houdt in dat bijvoorbeeld cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Fair trade producten kun je herkennen aan het Max Havelaarkeurmerk. Een fair trade cadeau weggeven geeft natuurlijk een veel beter gevoel! Zo maak je niet alleen jezelf blij of diegene voor wie het cadeau is, maar ook diegene die het cadeau heeft gemaakt!

Chocoladekaarten

Sjokolato is een webshop die allerlei verschillende chocoladekaarten verkoopt. Het leuke daarvan is dat alle chocoladekaarten fair trade producten zijn. Een chocoladekaart geven aan iemand is een manier om te laten zien dat je iemand een hart onder de riem wilt steken of iemand gewoon wilt laten weten dat je aan hem of haar denkt. Met een chocoladekaart zal je diegene zeker een glimlach bezorgen en niet alleen voor diegene, maar ook voor de cacaoboeren!

Rode rozen

De rode roos staat uiteraard voor de liefde. Daarom zijn rode rozen leuk een leuke manier om iemand beterschap te wensen. Ook zijn deze rode rozen tegen een eerlijke prijs ingekocht bij kwekerijen. Dit betekent een rechtstreekse bijdrage aan betere leef- en werkomstandigheden van de kwekers en hun medewerkers. Op deze manier tover je bij meerdere mensen een glimlach tevoorschijn!

Rompers

De webshop Greenjump is een webshop dat vol staat met fair trade producten. Ik heb fair trade romper eruit gepikt met een mooi geborduurd anker met hartjes. Het is een fijne zachte romper van biologisch katoen. Dat is erg fijn voor de baby huid. Het rompertje heeft korte mouwen en een mooi afgewerkte hals. Ook heeft het rompertje aan twee zijden drukkertjes zodat de romper makkelijk aan en uit te trekken is. Dit cadeau is erg leuk voor als je bijvoorbeeld op kraamvisite gaat!