in , ,

4 fair trade cadeaus om te schenken

Wanneer je iemand een cadeau wilt schenken, komen er soms lastige vereisten bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin die erg begaan is met de derde wereld, die kan je niet zomaar iets geven! Eenkadovoor ging op zoek naar Fair Trade-cadeaus, ofwel producten waarvan de leverancier eerlijk betaalt krijgt voor zijn werk!

1. Portretten

De bloggers persoonlijke favoriet tussen deze cadeaus: het boek Fair Trade. Het is een compilatie van 350 foto’s van de Canadese fotograaf Eric St-Pierre die in de vier uithoeken van de wereld portretten heeft gemaakt van Fair Trade-boeren. Deze worden aangevuld met de aangrijpende verhalen van de geportretteerden, maar ook  informatie achter de producten die zij verbouwen.

2. Creatief

Creabea’s onder ons zijn vaak dol op het inrichten van hun huis en deze originele plaid is perfect voor een modern maar toch levendig interieur. Of je dit kleed op tafel legt, over de bank verspreidt of aan de muur hangt: hij is gewoon mooi en heerlijk zacht!

3. Vaas

Het is zomer en dat houdt in dat je raamkozijn extra mooi ingericht mag zijn, want je weet nooit wie er naar binnen tuurt! Deze prachtige Vietnamese vaas is prachtig vanwege zijn simpele ontwerp en past dan ook in menig interieur!

4. Glazen

Deze 100% gerecyclede set van vier glazen komen uit Bolivia en zijn het perfecte geschenk voor de kloddervos (maar dat vermelden we uiteraard niet!) die wel eens wat glazen laat vallen. Ze zijn zowel machinaal als met de mond blazen, wat zorgt voor een prachtige, ronde vorm. Verder zijn ze gemakkelijk in elkaar te stapelen, zonder dat ze breken!

What do you think?

Een geweldige cadeautip: de buikband

Vijf afgezaagde cadeaus om te krijgen