Jarig zijn is ieder jaar weer een feest! Je kijkt er naar uit en wordt vast lekker verwend. Extra speciaal is het als je leeftijd een mijlpaal is in je leven. Dat was vorige maand bij mij het geval want ik ben 18 jaar geworden! Op weg naar volwassen-en zelfstandigheid dus, met alle gevolgen die daar bij horen. Om mijn fijne jeugd af te sluiten heb ik mijn verjaardag goed gevierd met familie en vrienden.

De grote dag!

Het is 22 december. Ik word wakker door het blaffen van ons hondje. Een gewone dag, zo lijkt het. Maar niets is minder waar. Ik kom beneden, en op het enthousiasme van onze kleine viervoeter na, is het verder stil in huis. Met volwassen worden laat je namelijk ook iets achter in het verleden. Kaarsjes uitblazen, ontbijt op bed en ouders die ‘s nachts slingers ophangen; het is er helaas niet meer bij.

Gelukkig krijg je weer heel veel terug! Zo heb ik dit jaar zelf een feestje georganiseerd voor vrienden, en dat gaat er toch wel anders aan toe dan een kinderverjaardag. Geen zit-feestje, waarbij er cake wordt versierd en cadeautjes worden uitgepakt. Nee, een echt volwassen feestje met muziek en lekkere hapjes en drankjes waarbij wordt gedanst én gevierd!

Cadeautjes

Hoewel ik ieder jaar opnieuw zeg dat ik geen kadootjes wil, ben ik stiekem toch wel weer blij met al het moois dat ik heb gekregen voor mijn verjaardag. Ik heb een aantal superleuke en handige cadeaus gekregen dit jaar! Van mijn ouders krijg ik rijlessen, wat echt een heel fijn en groot cadeau is!

Daarnaast heb ik verschillende boeken gekregen die op mijn wishlist stonden én kreeg ik een aantal bijzondere belevenissen. Zo ga ik binnenkort een heerlijk weekend weg en staat mij nog een verrassing te wachten van mijn vriendinnen! Naast al dit moois, was het allergrootste kado was toch wel de aanwezigheid van mijn vrienden, vriendinnen en familie. Het was heel fijn om deze bijzondere dag met hen door te brengen!