In dit blog geven wij enkele filmtips voor mannen! Wat zijn nou echt stoere mannenfilms? Onze mannelijke blogger Yaël heeft enkele films voor je op een rijtje gezet die hij aanraad. Lees dus snel verder!

The Hobbit

Fans van de originele Lord of the Rings (LOTR) films kunnen weer uit kijken naar een nieuwe Tolkien verfilming, namelijk The Hobbit! Het verhaal, dat zich afspeelt voor LOTR, vertelt het verhaal van Bilbo Baggins. Een Hobbit uit de gauw die door Gandalf wordt gevraagd om samen met 13 dwergen de gevaarlijk draak Smaug te verslaan en het koninkrijk van de dwergen weer terug te veroveren van de slechte draak. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Deze film is de eerste van de trilogie, en is goed voor een lekker avondje film kijken!

Mission Impossible 2

Dit is één van mijn favoriete film of all time: Mission Impossible 2 bevat alles wat ik van deze geweldige film reeks verwacht. Naast een sterke verhaallijn, een flinke dosis actie en ik-zit-op-het-puntje-van-mijn-stoel momenten is er ook plaats voor romantiek en soms iets wat voorspelbare plottwisten. Om even dieper op het verhaal in te gaan: Ethan Hunt (gespeeld door Tom Cruise) neemt het op tegen zijn aartsvijand Sean Embrose, een ex-collega die voor zichzelf is begonnen. Sean is in bezit van een levensgevaarlijk virus, Chimera genaamd, dat heel de bevolking Australië zou kunnen besmetten. Ethan en z’n team moeten dit zien te voorkomen, maar de lieftallige undercover agent Nyah (Thandie Newton) zou nog wel eens een obstakel kunnen worden voor beide partijen… In mijn ogen een tijdloze actie klassieker die je gezien MOET hebben!

SAW VII

Trouwe bloglezers weten misschien al dat ik op z’n tijd ook van horror films houd. Eén van de bekendste film series in dit genre is ongetwijfeld SAW. Ik zal toegeven dat na deeltje drie het een beetje hetzelfde en zelfs saai werd, maar deze film  in de bioscoop verscheen hoorde ik alleen maar positieve reacties. Deze film is geheel in 3D gefilmd, waardoor je echt voelt als je in de film zit. In dit bloedige, laatste deeltje  neemt de inmiddels overleden seriemoordenaar Jigsaw wraak op rechercheur Hoffmann die moorden pleegt in zijn naam. Ook in dit deel hebben de makers weer de meeste absurde “death traps” verzonnen die de kijker doen huiveren. Maar echte mannen zouden die makkelijk aan kunnen! Prima tijd vermaak met je vrienden.