Het is bijna december en dat betekent een maand vol gezelligheid en lekker eten met allemaal lieve mensen. Al een tijdje kijk ik uit naar de december maand. De grootste reden: Eindelijk weer op wintersport!! Elk jaar ga ik met mijn familie naar de sneeuw en heb ik mijn snowboard onder mijn voeten. Het moment dat je met het zonnetje de berg afgaat is zo rustgevend, leuk en fijn.

Sinterklaas

Naast de wintersport, heeft december nog veel meer leuke dingen in petto. Sinterklaas, verjaardagen, Kerst en natuurlijk Oud en Nieuw.Volgende week is het Sinterklaas en dat vind ik nog steeds een feestje, ook al ben ik geen klein meisje meer. Bij mijn ouders thuis doen we al een paar jaar die avond gezellig met elkaar koken en aansluitend krijgen mijn broertje, Wouter en ik van de Sinterklaas (lees papa) en Pietje (lees mama) een leuke kleinigheid.

Kerstboom

Cadeautjes, daar ben ik dol op. En ik weet ook altijd wel iets leuks wat ik wil hebben. Eigenlijk is het een verassing, maar ik weet stiekem al wel wat ik krijg op 5 december.
Vorig jaar tijdens de kerstdagen hadden Wouter en ik geen kerstboom omdat we toch op wintersport zouden gaan met de kerst. Het huis was wel met wat accessoires aangekleed wat een beetje een kerstsfeer gaf. Maar toch die boom, ik heb hem wel gemist. Daarom heb ik al vanaf de zomer zin om een kerstboom weg te zetten. Beetje erg hé, maar het lijkt me zo gezellig een kerstboom in ons huis. Omdat het dus de eerste keer wordt, heb ik nog geen leuke dingen voor in de boom. En dat wist Piet, dus ik mocht mijn wensen doorgeven. Een voordeel is dat Piet mij door en door kent, dus wel weet wat ik leuk vind.

Breien

Verder denk ik nog iets te weten wat ik krijg. Creatief bezig zijn is wel een ding wat bij mij past. En ik vind het zo leuk als je iets in huis hebt wat ”uniek” is. Daarom wil ik gaan breien. Zo kan ik mijn eigen kussens, kleden, mutsen, sjaals en tassen gaan maken. Vroeger heb ik het wel eens gedaan, maar ik zou echt even niet meer weten hoe het precies moet. Daarom heb ik een mooi boek over breien en brei-spullen gevraagd. Zodat ik weer lekker aan de slag kan. Wat erg fijn is, is dat Pietje (lees nog steeds mama) erg goed kan breien en mij nog wel het een en het ander kan gaan leren. Dus wij kunnen gezellig samen ‘savonds in Oostenrijk onder het genot van een Jagermeister-theetje gaan breien. Wat een heerlijk vooruitzicht. Maar eerst maar eens zien of ik het wel ga krijgen op 5 december. Fijne avond!

Liefs Aniek

Ps. Heb ik je op een idee gebracht om misschien ook te gaan breien. Maar heb je ook geen idee hoe dat moet. Dan is dit het boek wat ik heb gevraagd, Breien voor Starters verkrijgbaar via Bol.com

Met dank aan Aniek
Blogger – writing with red lips – dreamer – hopeless romantic – in love with interior – friend – family- lover.