Je weet dat een goede vriend of familielid binnenkort jarig is en je wilt diegene verassen met het perfecte cadeau. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk met het stappenplan: op weg naar het perfecte cadeau. Dit stappenplan is niet alleen bedoeld voor verjaardagen, maar ook voor een trouwerij, housewarming, geboorte of een afscheid.

1. Brainstormen

Het allerbelangrijkste is dat je goed nadenkt over het cadeau: wat wil je geven aan de jarige. Je kan subtiel aan de jarige vragen wat hij wilt zijn verjaardag of wat zijn favoriete bezigheid is. Vind je het lastig om subtiel de vragen te stellen? Je kan altijd kijken of de familie weet wat degene het allerliefste wil. Nadat je een aantal ideeën hebt verzameld, kies je de leukste uit en ga je naar stap twee!

2. Stel een budget vast

Het klinkt vrij logisch: een budget vaststellen. Misschien heb jij wel een standaard budget of elke keer een verschillende. Belangrijk is om na te denken: hoeveel wil ik uitgeven, hoeveel kan ik uitgeven. Stel je hebt het perfecte idee maar het budget staat je niet zo aan. Regel dat je het cadeau samen met een groep vrienden geeft, zo kan je de wensen van de jarige vervullen!

3. Hoe ga je opzoek naar het cadeau?

Ga je de hele dag door de stad lopen in de hoop dat je het perfecte cadeau tegenkomt? Niks mis mee maar tegenwoordig kan alles zoveel sneller en gemakkelijk bijvoorbeeld via onze site. Filter je zoekresultaten en je komt het cadeau zo tegen. Nog een aantal stappen zoals betaalmethode en bezorgadres en daarna ben je klaar. Ga je toch liever voor de ouderwetse manier? Zorg dat je van tevoren hebt uitgezocht bij welke winkels je terecht kan voor het cadeau. Het is natuurlijk niet leuk als je voor niks bent gegaan.

4. Maak het persoonlijk

Je hebt zelf het cadeau uitgezocht en gekocht. Er zijn nog genoeg manieren om het cadeau iets persoonlijker te maken door bijvoorbeeld: een foto van jullie samen uit te printen en er een lieve tekst bij te zetten. Ook kan je een lieve handgeschreven brief geven over de momenten die jullie samen hebben mee gemaakt of een leuke vooruitzichten.

Het belangrijkste is dat je het met liefde doet

5. Inpakken

Natuurlijk moet het cadeau nog een verassing blijven als je aankomt op het feest. Dus voor stap vijf, laat nog een keer je creativiteit zien. Pak het cadeau zo leuk mogelijk in, met strikjes, kleurtjes, veren, lintjes. Je kan het zo gek niet bedenken. Heb je echt geen inspiratie? In dit artikel staan vijf leuke manieren om je cadeau in te pakken!