Er zijn vele organisaties die zich inzetten voor een goed doel; Unicef, WNF en KWF kankerbestrijding om er een paar te noemen. Toch zijn er organisaties die zich voor de meer “vergeten” doeleinden zich inzetten.  Het Vergeten Kind is hier een perfect voorbeeld van. Deze stichting zet zich in voor een bijzonder doel…

De stichting Het Vergeten Kind maakt zich sterk voor 32.000 kinderen die noodgedwongen opgroeien in vaak sobere opvangcentra. Kinderen die niet meer naar huis kunnen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Dat is voor die kinderen zwaar, en dan na te gaan dat de meeste opvangcentra veelal te weinig bewegingsvrijheid bieden, te weinig speelmogelijkheden hebben en niet voorzien zijn van de benodigde specialistische hulp.

De stichting wil een zonnestraal brengen in het leven van kinderen die om welke reden dan ook weinig te lachen hebben en wonen in crisisopvangtehuizen, asielzoekerscentra en achterstandswijken. Zo heeft Het Vergeten Kind  al enkele bekende Nederlanders achter zich staan die zich inzetten; Johnny de Mol, Angela Schijf en Saar Koningsberger om er een paar te noemen. Zij zetten zich ieder jaar in de week van het vergeten kind weer in om dit onder geschoven onderwerp aan het daglicht te brengen!

 

Dit jaar valt de week van het vergeten kind op woensdag 29 januari tot en met dinsdag 4 februari. Tijdens deze week is kans groot dat je tv-spotjes voorbij ziet komen en posters ziet hangen op trein/bus stations. Ook voert de stichting meerdere acties uit en hebben ze andere leuke plannen voor die week. Benieuwd wat precies? Kijk hier dan eens! Dus mocht je nog een goed doel willen steunen, dan raden wij Het Vergeten Kind aan, want kinderen horen een zorgeloze jeugd te hebben, en daar kan jij bij helpen!