Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen of een digitaal gebakje eten. Deze week vertelt lezer Alexander (17) alles over zijn verjaardag. 

1. Hoe vier jij je verjaardag?

Met vrienden van de voetbalclub. Wij kennen elkaar van kleins af aan, dus dan gaan wij met het groepje alle verjaardagen vieren. Zo hebben wij iedere maand minstens één verjaardag. Eén ding is zeker: stil is het nooit.

2. Wat wens je dit jaar?

Ik hoop dat ik komend schooljaar slaag voor mijn havo-diploma. Helaas heb ik dit jaar niet goed mijn best gedaan, daardoor ben ik ook gezakt. Ik baalde er zo van. Het is ook mijn eigen schuld. Het beste cadeau zou dan ook mijn diploma zijn.

3. Het mooiste cadeau is…

Sinds een paar maanden proberen wij, mijn voetbalmaatjes en ik, actiever te worden. Dus voor mijn verjaardag in mei gingen wij lasergamen. GE-WEL-DIG. In een groep van 10 man zijn wij naar de Uithof geweest. De battles duren maar 12 minuten en je bent ook wel uitgeput daarna, maar het is zo tof om te doen. Ik game nogal vaak, waardoor dit echt zo kick was om mee te maken in het echt.

4. Wat betekent het vieren van je verjaardagen?

Het is niks bijzonders. Ik word een jaartje ouder en dat mag ik delen met mijn vrienden. Het is gewoon tof om zo’n hechte vriendengroep te hebben. Ik wil niet sentimenteel overkomen, maar het is gewoon zo. Het maakt verjaardagen vieren, vooral met familie erbij, een stuk draaglijker.

5. Wat is je mooiste verjaardag herinnering?

Lasergamen, karten, het weekendje naar Renesse. Wat niet eigenlijk?! Mijn favo herinnering is het weekendje Renesse waar wij helemaal uit ons dak zijn gegaan. Wij hebben de boel echt op stelten gezet. Maar dat hoort er dan ook gewoon bij.

Hier kun je heel makkelijk zelf je verhaal kwijt!