Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen of een digitaal gebakje eten. Deze week vertelt lezer Angelique (63) alles over haar verjaardag!

1. Hoe vier jij je verjaardag?

Ik zorg ervoor dat ik het land uit ben met mijn verjaardag! Rond 5 oktober gaan mijn beste vriendin en ik altijd op vakantie. Vorig jaar zijn wij voor de twintigste keer weggeweest. Op safari in Zuid-Afrika: het was magisch. We hebben geslapen in een natuurreservaat tussen de wilde dieren. ‘s Ochtends werden wij gewekt door de giraffen die naar binnen gluurden.

2. Wat wens je dit jaar?

Ieder jaar wens ik hetzelfde: gezondheid. Zodat ik nog lang mag genieten van het leven. Je weet nooit wanneer het voorbij is. Daarom probeer ik met volle teugen te genieten, zolang mijn gezondheid het toelaat.

3. Het mooiste cadeau is…

Zoveel. Van de tekeningen van mijn kleinkinderen tot de cruise die ik van mijn reisgenoot kreeg. Een cruise naar Scandinavië; zo’n vriendschap moet je koesteren. Ook al krijg je geen cruise, haha. Ruim twintig jaar zijn wij al bevriend en ik hoop dat wij nog vele jaren hebben.

4. Wat betekent het vieren van je verjaardagen?

Zon. Ik zoek altijd de zon op met mijn verjaardag. Dat komt deels omdat ik niet zo fan van verjaardagen ben. Ik heb er niks mee. Vooral niet omdat het getal overal vermeld staat. Waarom moet iedereen weten hoe oud ik ben geworden? Het gaat niemand iets aan, haha.

5. Wat is je mooiste verjaardag herinnering?

Dit is een moeilijke. Ik denk toch de surpriseparty die mijn schoondochter en zoon hebben geregeld voor mijn zestigste verjaardag. Iedereen was er. Ik werd weggelokt onder het mom ‘oppassen op de kleinkinderen’, uiteindelijk was iedereen in het huis en schreeuwden ze: VERRASSING. Om eerlijk te zijn, schrok ik in eerste instantie. Toen ik zag dat het bekenden zijn, kalmeerde ik weer.