Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen – of rimpels tellen. Het ligt er maar net aan wat je zelf wilt. Deze week hebben we Fabienne (40) te gast, die net veertig is geworden en dit jaar samen met haar man en zoontje een ballonvaart gaat maken!

1. Hoe vier jij je verjaardag?

Wij vieren al onze verjaardagen, van mijn man, kind en van mij, uitgebreid met familie en vrienden. Vaak in het weekend na onze verjaardag. Ik bak altijd zelf de taarten en pak groots uit qua hapjes en drankjes.
Ons zoontje Joey is nu zes jaar. Voordat hij naar school ging, gingen we altijd op zijn verjaardag zelf op pad met beide opa’s en oma’s. Naar Artis, Sealife, Omniversum en nog andere. Sinds hij op school zit, geeft hij feestjes voor zijn vriendjes en vriendinnetjes. Vorig jaar met twintig man naar Ballorig, een overdekt speelparadijs, geweest. Dit jaar gingen we met 15 vriendjes en vriendinnetjes naar de Amsterdam Arena voor een rondleiding.
Dit jaar ben ik 40 geworden (26 januari) en ben ik naar de sauna geweest en uiteten. Omdat mijn man in april 40 wordt, gaan we dit jaar een groot feest geven.

2. Wat wens je dit jaar?

Dit jaar gaan mijn man en ik het samen groots vieren. Wij worden/ zijn 40 jaar dit jaar. Als cadeau voor elkaar gaan we een paar dagen naar Londen en gaan we een ballonvaart maken. Ons zoontje Joey gaat ook mee.

3. Het mooiste cadeau is…

Dat is een lastige vraag. We zijn eigenlijk zo verwend, dat je het opeens niet meer weet wat je moet vragen, geven of krijgen. Daarom gaan wij nu een reisje maken en een ballonvaart plannen. Van mijn ouders – en dat vind ik wel heel bijzonder – mag ik iets uitzoeken uit de sieradenkistje van mijn moeder. Daar zitten ook nog erfstukken van mijn oma en zelfs overgroot oma in.

4. Wat betekent het vieren van je verjaardagen?

Wij hebben het altijd druk met familie, vrienden en mensen om ons heen. In het weekend, maar ook doordeweeks komen er vaak mensen gezellig langs. Het is bij ons een soort ‘clubhuis’. Verjaardagen horen daar dus gewoon standaard bij. Feestdagen zoals Kerst, oud en nieuw, Pasen zijn allemaal gelegenheden om gezellig met veel mensen bij elkaar te zijn.

5. Wat is je mooiste verjaardag herinnering?

Met mijn dertigste verjaardag hebben mijn zus en vriendinnen een surpriseparty georganiseerd. Dat was erg gaaf. De verjaardagen van ons zoontje vind ik altijd leuk. Ben al lang van te voren bezig met organiseren. Alles in overleg met die kleine natuurlijk, want hij heeft zelf ook zeer leuke ideeën.