Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen of een digitaal gebakje eten. Deze week vertelt lezer Simon (45) alles over zijn verjaardag!

1. Hoe vier jij je verjaardag?

In onze achtertuin staat een huisje waarin mijn vrouw en ik een bar hebben gebouwd. Het is heel simpel hoor, maar voor ons en onze vrienden is het toch een fijn alternatief op de kroeg. Met mijn verjaardag hebben wij ieder jaar een feest waarin alle vrienden en buren naar ons komen om in de tuin te genieten van de barbecue, de zon en de drank. Ik ben in de zomer jarig (28 juli), dus meestal schijnt het zonnetje volop.

2. Wat wens je dit jaar?

Ik wens lekker weer. Vorig jaar hadden wij namelijk niet zulk fraai weer, wij hadden veel last van bewolking. Gelukkig had mijn vrouw er rekening mee gehouden en had ze een partytent geregeld! Anders zou het feestje letterlijk in het water zijn gevallen.

3. Het mooiste cadeau is…

Een 30 jaar oude fles whisky: MacPhail’s Single Malt van een maatje van mij. Deze fles stond al lang op mijn verlanglijst en hij wist dit. Dus voor mijn 45ste verjaardag kreeg ik de fles. Ik ben niet vaak emotioneel, maar toen was ik dat wel even.

4. Wat betekent het vieren van je verjaardagen?

Eigenlijk hecht ik er zelf niet veel waarde aan, maar ik vind het wel belangrijk dat ik omringd ben door de mensen waar ik om geef. Zij maken het leven toch een stuk leuker. Daar ben ik ook ieder jaar dankbaar om. En mijn vrouw Vanessa natuurlijk.

5. Wat is je mooiste verjaardag herinnering?

De mooiste verjaardagsherinnering, daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat was 28 juli 1987. Mijn dochter is toen geboren. Het beste cadeau en de mooiste herinnering.