Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen – of rimpels tellen. Het ligt er maar net aan wat je zelf wilt. Deze week hebben we Lotte (22) te gast, een reislustige journaliste die in april naar Zuid-Amerika vertrekt. Net voor haar verjaardag (28 juni) is zij weer in ons midden.

Hoe vier jij je verjaardag?

Vroeger kon ik echt enorm uitkijken naar mijn verjaardag. Nieuwjaarsdag vond ik dan ook voornamelijk leuk omdat ik datzelfde jaar in juni weer jarig zou zijn. Ik telde niet de dagen, maar de weken af. Als die mooiste dag van de zomer dan eindelijk was aangebroken, wekten mijn ouders me in de ochtend met ‘Hiep hiep hoera’ van Kinderen voor Kinderen. Het gaf zo’n bijzonder gevoel. Echt een dag die helemaal om jou draait, fantastisch was dat.

Nu ik weer wat ouder ben en die kinderlijke onschuld vervaagd is, zie je mij niet meer zo snel op de tafel staan met een vlaggetje in de lucht.

Het gaat me niet om de aandacht die je krijgt op zo’n dag, maar meer om de mensen die je om je heen hebt. Ik vier mijn verjaardag het liefst kleinschalig, enkel met mijn beste vrienden. De tafel vol lekkere zelfgemaakte hapjes (en Limburgse vlaai), een glaasje wijn (of twee, drie..) en goed gezelschap, zijn wat mij betreft de perfecte ingrediënten voor een fijne verjaardag. Oh: de nodige kaarsjes, ballonnen en slingers mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Wat wens je dit jaar?

Het klinkt heel cliché, maar ik wens vooral veel geluk in mijn leven. Een aantal maanden geleden heb ik mijn enkel verbrijzeld door een auto-ongeluk, waardoor ik momenteel nog steeds aan het revalideren ben. Ik heb dus een beetje een nare periode achter de rug. Gelukkig gaat het inmiddels beter en wordt het weer tijd voor mooie momenten. En een van de beste dingen die het leven te bieden heeft, is reizen. In april pak ik dan ook het vliegtuig richting Zuid-Amerika. Hoewel mijn enkel dan nog niet de oude zal zijn, weet ik zeker dat ik zal genieten van dit avontuur.

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad?

Ik ben dol op verrassingen en baal dus ook altijd als ik al weet welk cadeau ik krijg met mijn verjaardag (wat meestal wel het geval is). Echter, één jaar hebben mijn ouders me kunnen verrassen. Zonder dat ik het wist hadden ze een foto van mijn konijn af laten drukken op een kussensloop en een pyjama. En ik was nogal verzot op dat beest. Heel kneuterig, een kussen met eigen foto, maar het beste cadeau ooit.

Wij zoeken jou!

Wij zijn op zoek naar jou! Om het iets concreter te maken: hoe jij je verjaardag viert! Wil je een keer geïnterviewd worden door één van onze redactieleden (lees: een paar leuke vragen beantwoorden over de mooiste dag van het jaar: jouw verjaardag), stuur dan een mail naar info@eenkadovoor.nl.