Na een lange dag en een spetterend huwelijksfeest tilt je kersverse echtgenoot je over de drempel van jullie huis. Voor het eerst als man en vrouw (of man en man of vrouw en vrouw) naar binnen. Als dat geen vuurwerk wordt in de slaapkamer! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dat vuurwerk hebben wij tijdens de huwelijksnacht even gelaten voor wat het was. Eerst de inhoud van de enveloppen tellen!

Een spannende huwelijksnacht

De huwelijksnacht wordt door iedereen anders beleeft. De één is te dronken om nog op z’n poten te kunnen staan, laat staan om nog actie te ondernemen. De ander heeft de hele nacht werk van de ‘verrassing’ die vrienden voor hen heeft achtergelaten in huis. Honderden plastic bekertjes met water van de trap halen bijvoorbeeld. Weer een ander gebruikt de huwelijksnacht voor waar een huwelijksnacht eigenlijk voor bedoeld is: voor het eerst samen tussen de lakens duiken. Maar de meeste kersverse echtparen zullen herkennen wat wij deden tijdens onze huwelijksnacht: wij lazen de kaartjes van onze gasten en telden de inhoud van de enveloppen.

Uren napret van je trouwdag

Het moet een geestig gezicht zijn geweest. Uitgeschopte trouwschoenen, een jurk waarvan de rits ergens halverwege zat (eindelijk wat lucht!) en een bruid die letterlijk geen boe of bah meer kon zeggen van vermoeidheid omringt met heel veel cadeaus en nog veel meer enveloppen. Pakte jij gelijk het huwelijkscadeau uit? Wij dronken nog een wijntje terwijl we de teksten op de kaartjes lazen en ondertussen de stand goed bijhielden.

Kan het feestje uit?

Ik zeg altijd maar zo: als het een goed feest is geweest dan is de rekening niet te betalen met de inhoud van de enveloppen! Dat bleek voor ons ook het geval te zijn. Dat maakte ons niet uit, wij hadden geld gereserveerd voor het feest en besloten (een deel van) de inhoud van de enveloppen mee te nemen op onze huwelijksreis. Of we er spijt van hebben niet meteen ons bed ingedoken te zijn? Geen moment. Tijdens het tellen van de inhoud van de enveloppen hebben we de hele dag nog eens goed doorgesproken en konden we flink nagenieten van onze bijzondere dag. Ik zou het zo weer doen, ware het niet dat ik van plan ben het slechts bij één huwelijksnacht in mijn leven te houden…!