Wanneer iemand afscheid neemt van collega’s is dat altijd een moment om even bij stil te staan. Misschien heeft de vertrekkende collega een nieuwe baan gevonden of staat er een lange reis in de planning. Hoe dan ook, een simpel ‘doei’ is bij zo’n vertrek eigenlijk nooit voldoende, daar hoort een afscheidscadeau bij!

Origineel afscheidscadeau

Bij ons op kantoor is dat niet anders. Gaat een collega weg, dan wordt daar altijd aandacht aan geschonken. Tijdens een heerlijke lunch (liefst buiten de deur!) of bakje koffie worden over en weer vriendelijke afscheidspraatjes gehouden en natuurlijk hoort bij het afscheid ook een afscheidskado. Van waardebon tot kadopakket en alles daar tussenin. Leuk, maar vaak ook heel cliché. En dat terwijl je met nét dat beetje extra aandacht ook met een origineel en verrassend afscheidskado op de proppen kan komen. De hoogste tijd dus voor wat inspiratie voor afscheidskado’s!

Afscheidscadeau om op te eten

Iets te eten of te drinken als afscheidskado is eigenlijk altijd goed. Maar om een standaard flesje wijn of doos chocolaatjes te voorkomen, kies je beter voor een product met een zelfgemaakt etiket (zoals deze fles rode wijn met eigen foto) of bijvoorbeeld een chocotelegram, met lieve afscheidswoorden. Ook origineel: een gezonde fruitmand.

Afscheidscadeau voor mee op reis

Neemt iemand afscheid om vervolgens voor een lange reis (of emigratie) te vertrekken, dan is het leuk dit te laten terugkomen in het kado. De uitzwaai box is daarvoor perfect! Een doos vol leuke en handige hebbedingetjes voor reizigers. Niet te groot van formaat, dus gemakkelijk mee te nemen in koffer of rugtas. Een Kras Wereldkaart is leuk voor reisliefhebbers die van plan zijn veel landen te bezoeken en een Reis Organizer komt van pas voor iedereen die regelmatig op pad is.

Afscheidscadeau om aan terug te denken

Heb je lange tijd met iemand samengewerkt, dan zijn er ongetwijfeld veel leuke herinneringen ontstaan. Leuk om die op te halen tijdens de laatste momenten samen op kantoor. Zijn er foto’s van? Gebruik die dan voor het afscheidskado! Bestel een leuk memory spel met eigen foto’s, laat onderzetters bedrukken met jullie leukste momenten of maak een fotomozaïek vol foto’s en herinneringen van alle achterblijvende collega’s. Zo weet je zeker dat jullie niet vergeten worden.

Afscheidscadeau voor iemand die alles al heeft

Ze zitten er tussen: van die collega’s die eigenlijk alles al hebben. Het zijn de moeilijkste mensen om een origineel kado voor te kopen. Tenzij…je een belevenis kado doet! Daarmee geef je iemand de kans iets te doen wat hij nog nooit eerder gedaan heeft. Een te gekke ervaring waar iemand nog vaak op terug zal kijken. Stuur een autoliefhebber op toertocht in een oude DAF, laat de creatieveling een middag met verf gooien voor een eigen Picasso en stuur de avonturier de lucht in als piloot voor 1 uur. Succes gegarandeerd!