Mijn zoontjes gaan met veel plezier naar de kinderopvang en BSO, waar ik erg blij mee ben. Het is toch altijd afwachten of kinderen het naar hun zin hebben, maar Alec en Ryan hebben het prima naar hun zin! En, ook wel fijn, ik ben ook erg blij met de leidsters. Daarom ben ik blij met de derde donderdag van september; Dag van de Leidsters!

In het zonnetje

Het is een goede zaak om de leidsters van de opvang eens in het zonnetje te zetten! Natuurlijk doen ze gewoon hun werk, maar ze zorgen wel voor ons meest kostbare bezit en ik heb het gevoel dat ze regelmatig een stapje extra doen. Dat is toch heel fijn voor ouders. Daarom vind ik het leuk om eens wat extra voor ze te doen en gelukkig ben ik niet de enige.
Een aantal jaren geleden is de derde donderdag van september officieel uitgeroepen tot de Dag van de Leidsters. In overleg met partijen uit de wereld van de kinderdagverblijven is besloten dat leidsters een vaste dag verdienen waarop ouders hun waardering kunnen onderstrepen voor de medewerkers van de kinderdagverblijven. Handig, want wanneer doe je het anders, alleen bij een afscheid ofzo. En dat is eigenlijk al te laat! Dit jaar valt de Dag van de Leidsters op 18 september; dat is komende donderdag alweer!

Wat voor een verrassing

Maar een originele verrassing bedenken voor de juffen van het kinderdagverblijf, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Want waar verras je de leidsters, of juffies zoals wij ze noemen, mee? Een kado voor iedere leidster op zich of kies je juist een kado voor de hele afdeling. En laten we niet allemaal een doosje chocolade en thee meenemen, want (hoe lief bedoeld ook) dat is niet echt origineel. Maar wat geef je dan wel?

Zelf gemaakt cadeau voor op de groep
Cadeau voor op de groep
Zelfgemaakt cadeau voor de leidsters
Cadeau voor de leidsters
Lees verder voor onze cadeautips!