Op een doodnormale middag maak ik een nieuwe afspraak met een vriendin; over drie weken, 1 juli. 1 juli? Help, dan zijn de kids bijna jarig! Die vriendin kijkt mij een beetje raar aan, verjaardag stress? Ja, help, want weet jij wel wat ik in deze drie weken allemaal nog moet regelen?!

Twee verjaardagen in één

Heel handig gepland, de verjaardagen van Alec en Ryan. De oorsprong hiervan ligt bij hun geboortedatum hihi, flauw he. Ryan wordt 8 juli 4 en Alec wordt 11 juli 6. We vieren de verjaardagen dus samen en dat vinden ze prima. Nu nog wel in ieder geval. Ik vind het ook echt onzin om eerst woensdag familie en vrienden uit te nodigen en nog geen drie dagen later weer! Mijn moeder en ik schelen zeven dagen, wij vierden het trouwens vaak wel vaak apart.

Twee verjaardagen in een klinkt handig en het heeft ook zeker wel voordelen. Een keer versieren, een keer boodschappen doen, een keer de hele dag visite. Het nadeel is dat wij ook in een keer kado’s voor die jongens moeten kopen en, en dat is nog veel lastiger, verzinnen wat we ze gaan geven! Ryan wil ‘heel veel auto’s’, heel duidelijk. En Alec verandert iedere week van keuze.

Jarig zijn in de vakantie

Klein detail; ze zijn niet alleen vlak bij elkaar jarig, ze zijn ook vlak voor de vakantie jarig. Niet handig! Ryan wordt vier en zou dus eigenlijk naar school mogen! Maar hij is 2 dagen voor de vakantie jarig, dus dat gaat niet gebeuren. Helemaal begrijpen doet hij het niet, maar hij mag gewoon tot half augustus wachten.

Alec is zelfs de eerste zaterdag in de vakantie jarig, helemaal handig! Hij mag zijn kinderfeestje geven en dat doen we dus maar een weekje voor zijn verjaardag. Trakteren kan ook niet op de dag zelf, dus we hebben met de juf afgesproken dat hij de laatste donderdag voor de vakantie gaat trakteren. De laatste dag kwam helemaal niet goed uit.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mensen die op vakantie zijn tijdens de verjaardagen. Niet leuk voor Alec en Ryan, maar je kunt moeilijk vragen of ze niet op vakantie willen gaan.

Waarom stress?

Die vriendin, die overigens zelf geen kinderen heeft, vroeg zich dus af waarom ik dus stress heb zo’n drie weken voor de verjaardagen. Nou, om de redenen die ik hierboven vertel dus, en dan hebben we ook nog het trakteren op het kinderdagverblijf! Het mag alleen maar gezond zijn, best lastig vind ik. Alec mag zelf zijn traktatie uitzoeken, of in ieder geval een voorstel doen. Ook moeten we nog uitnodigingen voor de verjaardagen maken en voor het kinderfeestje. Help, stress!

En ja, ik kan het zo gek maken als ik zelf wil. Maar stiekem vind ik het allemaal toch ook wel weer erg leuk….!