Het is bijna lente, love is in the air! Als je net samen bent, dan beleef je alles voor de eerste keer. De eerste maand samen, de zes maanden-mijlpaal, je eerste verjaardag met elkaar. Allemaal bijzondere momenten waarbij natuurlijk een mooi cadeau hoort. Let op: sommige kado’s kun je beter niet geven. Hier zijn vijf tips voor het uitzoeken van het passende eerste kadootje voor je vriendje.

Kadotip 1: maak het niet te gek

Stel: je bent net twee maanden samen en hij is jarig. Natuurlijk verras je hem dan met een kado, of eigenlijk kadootje. Ons advies luidt: maak het niet te gek. Als je nu al met een cadeau voor hem aankomt van 75 euro, wat zal hij dan verwachten als jullie één jaar samen zijn?

Kadotip 2: houd rekening met zijn budget

Houd bij het uitzoeken van een cadeau ook rekening met zijn budget. Misschien klinkt het raar, maar zo verplicht je hem onbewust om later een cadeau in dezelfde prijsklasse te kopen. Stel: je geeft hem een kado rond de 100 euro dan zal hij de druk voelen om jou ook zo’n groot (lees: duur) cadeau te geven. In plaats van hem te verrassen met iets leuks, maak je het dus alleen maar ongemakkelijk voor hem!

Kadotip 3: kies iets uit dat HIJ leuk vindt!

Oké, natuurlijk lijkt het jou heel leuk om een keertje met hem naar de sauna te gaan, maar weet je écht zeker dat hij dat ook graag wil? Want als je het niet écht 100 procent zeker weet, vraag het dan gewoon zelf voor jouw verjaardag! Als jij hem verrast, kies dan iets waarvan je denkt dat hij het leuk vindt. Ook al vind je het zelf minder leuk.

Kadotip 4: bij twijfel, vraag advies

Ken je hem eigenlijk nog niet zo goed, informeer dan gewoon eens bij andere mensen. Zijn beste vriend, een goede vriendin of zijn zus. Ze hoeven je misschien geen tips te geven, maar als jij aan een nieuw horloge denkt, dan weten zij vast of hij dat leuk zal vinden. Of dat hij twee maanden geleden zelf een nieuw horloge heeft gekocht.

Kadotip 5: geef NOOIT geld

Het allerbelangrijkste bij het geven van een kado, is natuurlijk dat het uit je hart komt en dat jij er moeite voor hebt gedaan. Het allerergste kado wat je dus ook kunt geven, is geld! Of toch nog net iets erger; gewoon geld overmaken en zeggen ‘koop er maar iets leuks van!’. Geef dan gewoon geen kado.

Ben je benieuwd welke kado’s aansluiten bij deze tips? Kijk dan eens bij onze kadotips voor mannen.