Als iemand die één keer per week diepvriespizza in de oven schuift, regelmatig patat laat bezorgen en verder vooral kookt omdat het er nou eenmaal bij hoort, kan ik gerust zeggen dat koken niet mijn hobby is. Het is niet dat ik het vervelend vind om te doen -sommige dagen vind ik het zelfs écht leuk om iets nieuws te proberen en uitgebreid te experimenteren – maar het komt niet van nature.

Koken als een keukenprinses

Hoe anders is dat bij echte keukenprinsessen. Vrouwen die hun hand niet omdraaien voor een heerlijke ovenschotel. Die geregeld seizoensgroenten gebruiken waar ik nog nooit eerder van heb gehoord (zoals rammenas of schorseneer) en die eigenlijk alles ‘op gevoel’ doen in plaats van uit een kookboek. Mannen die met een keukenprinses getrouwd zijn, moeten misschien even slikken bij het zien van keukenkastjes vol handige hulpmiddelen voor allerlei gerechten. De keuken is duidelijk háár domein. Maar daar krijgt de rest van het gezin dan wel dagelijks een heerlijke maaltijd voor terug. En dat is ook wat waard!

Leuke kadotips voor kookliefhebbers

Benieuwd waar je een keukenprinses écht een plezier mee doet. In dit blog geef ik je 5 kadotips voor keukenprinsessen:

Kookboekstandaard (waar ook je tablet op kan)

Zelfs als niet-keukenprinses zou ik hier blij van worden. Recepten heb je zo tijdens het koken altijd bij de hand en nieuwe skills leer je terwijl je in de keuken naar tutorials op youtube kijkt. Handig!

Tajines, stoommandjes en pastamakers

Heeft ze het weken na een vakantie nog steeds over de fantastische kookkunsten van haar meest recente vakantiebestemming? Daar kan ze thuis ook mee aan de slag. Tajines uit Marokko, stoommandjes uit Azië en complete sushi setjes zijn ook in Nederland verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Xenos. Tijd voor nieuwe culturen in de keuken.

Helemaal hip: inmaken

Nu ‘zelf kweken’ de normaalste zaak van de wereld is voor menig Nederlander met een tuin, moeten we onze oogst ook goed verwerken. Inmaken wint daarbij weer hernieuwde populariteit. Geef de keukenprinses handige potjes en hulpmiddelen www.fonq.nl kado, zodat zij groente en fruit kan inmaken en bewaren voor later in het jaar!

Goed gereedschap is het halve werk

Scherpe messen, een stevige snijplank, goede maatlepels en andere handige hulpmiddelen. Er is ongetwijfeld nog wel een tool die ze heel graag aan haar verzameling keukenspulletjes wil toevoegen. Voorkom teleurstelling en vraag duidelijk wat ze graag zou willen hebben. Tip! Voor een keukenprinses is kwaliteit van materiaal erg belangrijk. Met een goedkoop alternatief voor het gevraagde kado kun je de plank dus helemaal mis slaan.

Voorkom vlekken, geef een schort kado

Waar gekookt wordt, wordt ook gespetterd en geknoeid. Helemaal niet erg. Maar als je als keukenprinses als bent omgekleed om gasten aan tafel te ontvangen, dan kan het erg vervelend uitpakken. Met een trendy of stijlvol schort komt ze leuk voor de dag én blijft haar kleding schoon van rondvliegende saus.