in

Je Kerstkado in een prachtige verpakking

Na je speurtocht op het internet heb je prachtige gifts binnen. Nu moet er nog een leuke verpakking omheen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe pak je überhaupt een cadeau in? Hoe kun je hier een creatieve verpakking van maken? Hieronder staan alle tips en trucs die je nodig hebt. Succes!

Modern

Modern is altijd goed. Kies om te beginnen een neutrale kleur – wit, blauw of zilver staat altijd mooi. Voeg daar een bijpassend lint aan toe. Voor de foto kozen we voor een donker lint op een lichtgekleurd papier. Het contrast maakt het pakje aantrekkelijker. Werk het af door het lint te krullen met de rand van een schaar. Zet het lint vast tussen je duim en de rand van de schaar, en trek de schaar voorzichtig naar het einde van het lint. Wees wel voorzichtig dat je niet in je vingers snijdt. Kies een kaartje dat past bij de rest van het pakje en schrijf er een leuk gedichtje op.

Traditioneel?

Zo worden cadeautjes ingepakt sinds Kerst werd uitgevonden. Kies voor traditionele papiermotieven en een intieme sfeer. Probeer papier te vinden dat versierd is met sneeuwvlokken, rendieren of sleeën. Wat de kleuren betreft: blauw, rood, groen en wit zijn altijd goed. Bij dit pakje gebruiken we twee verschillende linten in kleuren die bij elkaar passen. Om de look van de foto te creëren, hou je de twee linten samen en trek je die diagonaal aan, van hoek tot hoek. Knoop ze samen en gebruik bladeren of gedroogde bloemen om het pakje af te werken.

Laat je helemaal gaan!

Dit is voor de durvers onder ons. Een cadeautje dat zo is ingepakt, zal absoluut opvallen en vertelt iedereen dat daar wel echt iets speciaals in zit. Gebruik papier en linten met verschillende kleuren, en wees niet bang om opvallende motieven te kiezen. Hoe meer, hoe beter. Als je wilt, kan je zelfs twee soorten papier gebruiken. Pak eerst het hele pakje in met één soort papier. Vouw dan nog een strook contrasterend papier helemaal om het pakje heen. Eenvoudig, maar erg mooi.

Overige tips en trucs

–          Ben je niet zo creatief? Houd het dan eenvoudig. Pak je cadeaus in met mooi inpakpapier en versier je pakjes met een klein kaartje, wat stoffen lintjes en bijvoorbeeld       een klein kerstballetje.

–          Verpak cadeautjes met een rare vorm in een grotere, rechthoekige of vierkante doos. Zo kun je je cadeau toch strak en netjes inpakken.

–          Wil je je cadeau een luxe uitstraling geven? Gebruik dan inpakpapier van goede kwaliteit en strik er een breed, satijnen lint omheen.

–          Heb je geen inpakpapier in huis? Gebruik wat je wél hebt: een krant, een pagina uit een tijdschrift, een tekening van je kinderen, aluminium folie of een mooi lapje stof.

–          Weet je niet hoe je een cadeau moet inpakken? Geen probleem! Kijk snel hieronder hoe jij gemakkelijk een cadeau kunt inpakken!

 1. Hoeveel papier heb je nodig?

Om te weten hoeveel papier je nodig hebt, vouw je het inpakpapier open op tafel en zet je het cadeautje er bovenop. Snij het papier af zodat de randen net overlappen als je ze naar elkaar vouwt. De meeste mensen gebruiken te veel papier! Hoe minder papier je gebruikt, hoe mooier je pakje eruit zal zien.

2. Wikkel het papier rond je cadeautje

Nu is het tijd om het papier rond je cadeautje te vouwen. Hiervoor heb je twee handen nodig, en wat geduld. Vouw het papier strak rond het cadeau. Gebruik je handen om ervoor te zorgen dat het papier nauw aansluit op het cadeautje. Laat de randen overlappen en zorg dus dat het papier strak rond het cadeau gewikkeld zit. Gebruik gerust wat plakband als je wilt.

3. Vouw de hoeken

In de volgende stap gaan we de hoeken vouwen. Draai het pakje met één open kant naar je toe, en vouw de hoeken naar elkaar. Vouw elke hoek als een driehoek, zodat het uiteinde van het papier eruitziet als een pijl. Druk de hoeken bij het vouwen goed aan, zodat ze niet meteen weer open gaan. Het lijkt een beetje op strijken, maar dan alleen met je handen.

4. Doe er plakband op

Nu zijn we er bijna. Het enige wat je nu nog moet doen, is wat plakband op de randen doen zodat het pakje niet vanzelf opengaat. Het is veel handiger als je vooraf al een paar stukjes plakband hebt afgeknipt, zodat je dat niet meer hoeft te doen terwijl je het papier dichtgevouwen houdt. Gebruik kleine stukjes plakband, die zal je nauwelijks nog zien wanneer het pakje klaar is. Dat was niet zo moeilijk, toch?

5. De kers op de taart: het lint

Tot slot wil je misschien een mooi lint rond je prachtig ingepakt cadeautje. Ook dat is niet moeilijk. Leg het touwtje of het lint onder het pakje en breng de uiteinden naar elkaar toe tot ze elkaar kruisen. Draai de twee uiteinden rond elkaar en draai het pakje om. Trek het touw of lint voorzichtig aan en maak een mooie knoop of strik. Klaar!

What do you think?

Win een bijzonder dagje weg!

De populairste muurstickers!