Mijn zoontjes zijn gek op zand, vooral mijn jongste zoontje! Uren kan hij zich in de zandbak vermaken, heerlijk om te zien! Maar ja, het is niet altijd weer voor de zandbak! Geen nood, tegenwoordig heb je ook zand voor binnen! Toverzand, zoals mijn zoontjes het noemen! Wij mochten van Trendy Speelgoed Kinetic Sand testen; en dat doen wij met heel veel plezier!

Wat is het

Eerst even wat onderzoek doen, wat is Kinetic Sand eigenlijk! Trendy Speelgoed legt het al heel duidelijk uit op haar website “Het is niet geen echte zand, het is geen klei, geen deeg, Is het zand? Het is kinetic sand  waarmee je kunt kleien, vormpjes kunt maken en dat toch nooit uitdroogt.” Het filmpje van Trendy Speelgoed geeft eigenlijk al een goed beeld.

 

Even testen

Dat klink natuurlijk leuk, maar wat vinden de experts er van!?! Op een regenachtige woensdagochtend verras ik mijn zoontje Ryan met het Kinetic Sand, gewoon aan de eettafel. Vormpjes kan ik even niet vinden, maar dat is voor hem geen probleem. Nieuwsgierig en vol enthousiasme voelt hij aan het zand, glimlacht, en begint te spelen! kinetic-sand1

Vormpjes, snijden en makkelijk opruimen

Zoals gezegd kon ik even geen zandvormpjes vinden, maar Ryan vermaakte zich prima met alternatieve vormpjes! Ook gaf ik hem een kindermesje, waarmee hij het zand door midden kon snijden. Dat vond hij zichtbaar leuk om te doen!

kinetic-zand

Met zn tweeën

‘s Middags was mijn oudste zoontje Alec ook thuis en die wilde dat toverzand ook wel eens proberen! Geen probleem, dan halen we het nog een keer te voorschijn! Ook hij vond het schitterend en probeerde van alles uit. Mocht je vaak twee kinderen tegelijk willen laten spelen met het Kinetic Sand, zorg dan wel dat je genoeg zand hebt. Wij hebben hier met 1 zakje van 1 kilo gespeeld; maar met twee kinderen heb je eigenlijk wel meer nodig. toverzand

Voordelen

Ik denk dat de foto’s wel voor zich spelen; de kids konden er geen genoeg van krijgen! Maar voor de ouders heeft het Kinetic Sand zeker ook voordelen. Het droogt niet uit, zoals klei, maar ‘plakt’ wel aan elkaar zoals klei. Het plakt alleen aan zichzelf en dus niet aan handen, kleding en meubels; fijn! En het is niet zo korrelig als zand, je kunt het makkelijk opruimen!

Conclusie

Ik denk dat de foto’s wel voor zich spelen; de kids konden er geen genoeg van krijgen! En voor de ouders heeft het dus zeker ook voordelen. Het is alleen wel wat aan de dure kant; ik denk dat weinig mensen er een zandbakje mee kunnen vullen. Maar als ‘binnenzand’ is het echt geweldig!!

kinetic-sand2

 

Wil je ook een van jouw producten laten reviewen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden!